Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Instalacja Win 7 na XP - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Instalacja Win 7 na XP (/instalacja-win-7-na-xp-17077-t)

Instalacja Win 7 na XP - negativ - 02.07.2011 10:27

Witam.Na wstępie zaznaczam iż posiadam oryginalny system Windows 7 hp.Ostatnio zepsuł mi się napęd DVD a dzisiaj musiałem dokonać reinstalacji systemu. Jako iż nie mając napędu a posiadając kartę pamięci 2 GB chciałem zainstalować przejściowo XP aby potem zainstalować Win 7. Gdy do tego dochodzę mam problem z instalatorem. Proszę o pomoc.

EDIT:
Posiadam 2 partycje.
systemowa (43,9 GB)
Inna (416 GB)

Screen:

RE: Instalacja Win 7 na XP - Week - 02.07.2011 11:54

Błąd pojawia się podczas instalacji XP czy Siódemki?

Obraz Windows mieści się na karcie pamięci ? Być może, że dawny Windows zajmuje jeszcze miejsce, co powoduje lekki brak.

Pozdrawiam.

RE: Instalacja Win 7 na XP - negativ - 02.07.2011 12:14

Podczas instalacji Win 7 na XP-kuCwaniak Tam pisze ze minimum 688 mb. a ja mam wolne 40,1 gb. Obraz na karcie pamieci to windows XP. Obraz Win 7 który wczesniej zrobilem zamontowalem w wirtualnym napedzie .

Edit: Tam pisze ,że instalator nie może znaleźć lokalizacji plików tymczasowych. Próbowałem zmienić folder plików tymczasowych w ustaiwieniach systemowych, ta opcja nic mi nie dała. Może da sie jakoś z poziomu DOS-a wskazać tę lokalizacja.