Rozwiązany Problem z wyłączeniem skrótu klawiaturowego (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z wyłączeniem skrótu klawiaturowego (rozwiązany) (/problem-z-wylaczeniem-skrotu-klawiaturowego-rozwiazany-16940-t) |
Problem z wyłączeniem skrótu klawiaturowego (rozwiązany) - Joisana - 27.06.2011 14:30 Mam pytanie, w jaki sposób można wyłączyć systemowy skrót klawiaturowy. Często korzystam z edytorów tekstów i w celu szybszego zaznaczenia tekstu wciskam ctrl, razem z shiftem. I tu pojawia się problem, bo system ma gdzieś zakodowane, że ctrl+shift przełącza mu klawiaturę na inną. Przez to muszę to znowu naciskać, żeby były z powrotem polskie znaki i żeby klawisze "z" i "y" nie zamieniały się miejscami. Na dłuższą metę to bardzo męczące. Znalazłam w necie informację, jak wyłączyć wszystkie skróty klawiszowe, ale nie o to mi chodzi, niektóre się czasem przydają. Chodzi mi tylko o wyłączenie tego jednego, gdyż to, że klawiatura się non stop przełącza jest naprawdę irytujące. Proszę o pomoc RE: Problem z wyłączeniem skrótu klawiaturowego - War_3_ - 27.06.2011 14:45 W panelu sterowania w opcjach klawiatury/języka jest opcja do ustawienia które klawisze mają zmieniać język. Albo ustaw sobie tylko jeden język RE: Problem z wyłączeniem skrótu klawiaturowego - Joisana - 28.06.2011 16:50 Dzięki |