Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Nie działa klawisz Escape [ESC] (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Nie działa klawisz Escape [ESC] (rozwiązany) (/nie-dziala-klawisz-escape-esc-rozwiazany-16896-t)

Nie działa klawisz Escape [ESC] (rozwiązany) - Viper993 - 25.06.2011 12:18

Witam. Proszę was o pomoc, ponieważ nie mogę użyć przycisku ESC na klawiaturze. Jak wchodzę we wirtualną klawiaturę to również nie działa. Szukałem w google i nic.
Proszę o pomoc!

PS. nie mam żadnego F locka

RE: Nie działa ESC (klawisz)! - peciaq - 25.06.2011 12:23

Co to za klawiatura? Może jakiś sterownik potrzeba?

RE: Nie działa klawisz Escape [ESC] - Viper993 - 25.06.2011 12:31

Wczoraj grałem i ESC normalnie działał. Pod wieczór tak jakoś się wyłączył..

RE: Nie działa klawisz Escape [ESC] - peciaq - 25.06.2011 12:36

Trzeba zacząć od rzeczy najprostszych, a więc:

1. Ściągnij program CCleaner: KLIKNIJ i przeskanuj nim system, może jakieś śmieci masz w rejestrze lub na dyskach które to powodują, nie zaszkodzi z resztą przeczyścić systemu.
2. Przeskanuj komputer antywirusem, najlepiej daj skanowanie dokładne, długie, czy jaką masz tam opcję w swoim antywirze.

RE: Nie działa klawisz Escape [ESC] - Viper993 - 25.06.2011 13:44

(25.06.2011 12:36)peciaq napisał(a):  Trzeba zacząć od rzeczy najprostszych, a więc:

1. Ściągnij program CCleaner: KLIKNIJ i przeskanuj nim system, może jakieś śmieci masz w rejestrze lub na dyskach które to powodują, nie zaszkodzi z resztą przeczyścić systemu.
2. Przeskanuj komputer antywirusem, najlepiej daj skanowanie dokładne, długie, czy jaką masz tam opcję w swoim antywirze.

Nadal nie działa..

RE: Nie działa klawisz Escape [ESC] - peciaq - 25.06.2011 13:49

Sterowniki do klawiatury masz aktualne? Sprawdź programem DriverMax albo SlimDrivers.

RE: Nie działa klawisz Escape [ESC] - Viper993 - 25.06.2011 14:28

Ale to przez sterowniki, w klawiaturze wirtualnej też by nie działało?

RE: Nie działa klawisz Escape [ESC] - peciaq - 25.06.2011 14:40

Nie wiadomo. Nie zaszkodzi sprawdzić. Jeszcze możesz mieć układ klawiatury zmieniony, na jakiś zagraniczny. Może gdzieś w Chinach nie ma klawisza ESCAPE. Nie wiem szczerze mówiąc, dziwny problem..

RE: Nie działa klawisz Escape [ESC] - Viper993 - 25.06.2011 15:04

Dobra.. Nic nie robiłem.. Problem rozwiązany. Esc działa.