Problem z siecia Wifi w laptopie z Win 7 z polaczeniem z rout. TPLinkTD-W8901G - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Problem z siecia Wifi w laptopie z Win 7 z polaczeniem z rout. TPLinkTD-W8901G (/problem-z-siecia-wifi-w-laptopie-z-win-7-z-polaczeniem-z-rout-tplinktd-w8901g-16862-t) |
Problem z siecia Wifi w laptopie z Win 7 z polaczeniem z rout. TPLinkTD-W8901G - lukasz2906 - 23.06.2011 11:48 Witam. Posiadam Laptopa firmy SAMSUNG R540 JA07PL Z ERY Z SYSTEMEM OPERACYJNYM Windows 7 HOME BASIC 64x.KUPILEM ROUTER TPLINK DO STACJONARNEGO KOMPUTERA ABY POLACZY SIE ZA POMOCA WIFI Z INTERNETEM NA STACJONARNYM KOMPUTERRZE I NA LAPTOPIE.NA LAPTOPIE WPISALEM POLECENIE W URUCHOM: CMD.EXE, POZNIEJ NA CZARNYM POLU IPCONFIG /ALL I WYSKOCZYLO MI TO CO PONIZEJ NAPISALEM.JAK KLIKNE IKONE NA PASKU "POLACZENIE SIECIOWE " WYSKAKUJE MI POLACZENIE TELEFONICZNE I SIEC VPN I PONIZEJ POLACZENIE ERA BLUCCONECT POLAND I NIC POZA TYM NIE WYSKAKUJE .ROUTER DZIALA POPRAWNIE PONIEWAZ NA KOMPUTERRZE STACJONARNYM I NA DWOCH TELEFONACH KOMORKOWYCH Z WIFI WYKRYWA SIEC WIFI I WSZYSTKO DZIALA POPRAWNIE.NORMALNIE WSZYTKO DZIALA, TYLKO NA LAPTOPIE NIE.NIE WIEM CO BLOKUJA MOJA KARTE ZE NIE MOZE ZADNEJ INNEJ SIECI WYKRYC OPROCZ ERY BLUECONNECT.CHCIALBYM PROSIC O POMOC KROK PO KROKU CO WPISAC, GDZIE WPISAC ITD ABY POLACZYC SIE Z SIECIA WIFI TAKZE NA LAPTOPIE. Oto Co mi wyswietlilo po wpisaniu komendy IPCONFIG /ALL na laptopie: Konfiguracja IP Systemu Windows: Nazwa hosta......Lukasz Sufiks podstawowej domeny DNS..........nic nie pisze Typ węzła.................................hybrydowy Routing IP włączony....................nie Serwer Wins Proxy włączony........nie Karta Ethernet połączenie lokalne 2: Stan nośnika..................nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączebia ....nic nie pisze Opis...............................Marvell Yukon 88E8040 Family PCI-E Fast Ethernet Controller Adres fizyczny..................E8-11-32-56-6D-FB DHCP włączone..............................tak Autokonfiguracja włączona..............tak Karta tunelowa TeredoTunneling Pseudo - Interface: Stan nośnika............nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączebia ....nic nie pisze Opis...........................Teredo tunneling Pseudo-Interface aDRES FIZYCZNY...................................00-00-00-00-00-00-00-00 DHCP włączone..............................nie Autokonfiguracja włączona..............tak Karta tunelowa isatap.<FADB7CAD-C73A-4FBE-B055-56AFF0FC9BB0>: Stan nośnika............nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączebia ....nic nie pisze Opis................................................ kARTA MICROSOFT ISATAP #3 aDRES FIZYCZNY...................................00-00-00-00-00-00-00-00 DHCP włączone..............................nie Autokonfiguracja włączona..............tak |