Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany TP link W8920G, Netia 6mb, problem z dostępem do netu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany TP link W8920G, Netia 6mb, problem z dostępem do netu (/tp-link-w8920g-netia-6mb-problem-z-dostepem-do-netu-16848-t)

TP link W8920G, Netia 6mb, problem z dostępem do netu - kamil123345 - 22.06.2011 18:28

Witam. Dokładnie od niedzieli gdzieś od południa internet przestał działać, poczekałem kolo 15 minut ale nie było dalej, zresetowałem router (z kontaktu na przynajmniej 10 sekund, ja trzymałem z 10 min) po włączeniu netu dalej nie było. Patrząc przez chwile na diody na routerze zauważyłem dziwne zachowanie tzn. dioda power i system świeciły się cały czas a dioda ADSL przez chwile świeciła potem zaczeła migać i po chwili 4 diody od połączenia kablem mignęły i od nowa to samo, dodam jeszcze ze dioda WLAN nie świeciła się w ogóle ani nie migała. Internet jaki mam to Netia 6mb do tej pory nie miałem problemów aż takich(wystarczyło router na pare sekund z kontaktu i było ok). Teraz jakoś udało mi się uruchomić net ale takim sposobem: włączam router i wyłączam kabel który podłączony jest do ADSL(takie małe jak pudełko od zapałek z 3 wejściami) i po jakimś czasie wlączam i zachwile mam internet ale jest taki problem ze to po 1 jest niepraktyczne i po 2 net działa jakieś +/- 30 minut i po tym czasie nie ma znowy.

Czy wiecie co z tym zrobić zeby normalnie działało a nie tak jak w tej chwili. Moze zresetować do ustawień fabrycznych i jeszcze raz skonfigurować, dodam jeszcze przy okazji ze nie zmieniałem nic w ustwieniach.
Jeszcze jedno jak zaczne pobierać jakiś plik to po chwili dosłownie 10 sekund moze 30 net przerywa i po minucie znowu jest, zasilacz??
FOTO routera:
[Obrazek: tp-link.td-w8920g.jpg]

RE: TP link W8920G, Netia 6mb, problem z dostępem do netu - dhapollo - 23.06.2011 12:05

Przywróć ustawienia fabryczne rutera i od nowa wszystko ustawiaj

RE: TP link W8920G, Netia 6mb, problem z dostępem do netu - thermalfake - 23.06.2011 21:54

Gdyby się to samo działo po ponownej konfiguracji to stawiam na zwalony router, oczywiście dobrze też wpiąć inny egzemplarz. Btw odcięcie zasilania na 10s nie spowoduje jego całkowitego zaniku w urządzeniu, potrzeba na to więcej czasu.

TP link W8920G, Netia 6mb, problem z dostępem do netu (Rozwiązany) - kamil123345 - 25.06.2011 16:45

Przywrócenie stanu fabrycznego nic nie dało.

Winny był jednak zasilacz który wymieniłem dziś na inny i net działa jak narazie bez problemów.