![]() |
Rozwiązany Brak uprawnień administratora na koncie w Windows 7 (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Brak uprawnień administratora na koncie w Windows 7 (rozwiązany) (/brak-uprawnien-administratora-na-koncie-w-windows-7-rozwiazany-1666-t) |
Brak uprawnień administratora na koncie w Windows 7 (rozwiązany) - GrAss - 11.10.2009 10:24 Witam Od jakiegoś czasu na moim głównym koncie nie mam praw administratora. Nie mogę np włączyć usługi Live Update, gdyż mówi ze niektóre funkcje wymagają uprawnień. Gdy założę inne konto z prawami admina wszystko jest ok. Ale chciałbym na tym koncie mieć też uprawnienia. Da się to jakoś naprawić bez formata? Win7 x64 RTM Pozdr RE: Brak uprawnień administratora - jacek-placek - 11.10.2009 12:11 (11.10.2009 10:24)GrAss napisał(a): Witam Kliknij na "Start",najedź myszką na "Komputer",PPM-"Zarządzaj",w nowym oknie klikasz na "Użytkownicy i grupy lokalne",w prawym oknie na "Użytkownicy",pokaże Ci się lista użytkowników,klikasz na swoje konto i zobacz czy nie masz przypadkiem zaznaczonej opcji "Konto jest wyłączone",jeśli tak jest,to odznaczasz je i powinno działać ![]() RE: Brak uprawnień administratora - GrAss - 11.10.2009 13:35 Niestety nic, opcja konto jest wylaczone byla odznaczona. Bedac na nowym koncie moglem dokonac aktualizaji komputera, a na starym koncie nadal nie. Dostaje Niektorymi ustawieniami zarzadza administrator systemu. RE: Brak uprawnień administratora - jacek-placek - 11.10.2009 14:46 Nie wiem ![]() Pozdrawiam. Nie daje mi ta sprawa spokoju ![]() Pozdrawiam. RE: Brak uprawnień administratora - GrAss - 11.10.2009 16:21 Niestety nic obie porady nieskuteczne. W zasadach administratora wszystko jest ok. czyżby tylko format? A można przenieść wszystkie ustawienia i pliki tego konta na konto nowe? Wszystkie ustawienia tez. RE: Brak uprawnień administratora - jacek-placek - 11.10.2009 17:01 Ale po co? Wchodząc na nowe konto z pełnymi uprawnieniami i tak masz dostęp do wszystkiego,więc po co sobie komplikować życie? ![]() RE: Brak uprawnień administratora - GrAss - 11.10.2009 17:06 No tak mam dostęp do wszystkiego. Ale ustawienia pulpitu, ikony, pliki na koncie, ustawienia programów będą na starym koncie. Czyli np utorrent nie będzie miał swoich ustawień. RE: Brak uprawnień administratora - jacek-placek - 11.10.2009 21:05 Teraz już nie wiem o czym mówisz ![]() ![]() RE: Brak uprawnień administratora - GrAss - 15.10.2009 20:59 Dobra poradziłem sobie w taki sposób: na nowo utworzone konto przekopiowałem wszystkie pliki ze starego konta. Niby śmiga, ale teraz zawsze pokazuje mi się okno logowania. Stare konto usunąłem, jest tylko to nowe z uprawnieniami administratora, oraz konto gości które jest wyłączone. Hasła na koncie nie mam. Jest to trochę uciążliwe dla mnie, potrafię w ciągu godziny 20 restartów robić. Da się coś z tym zrobić? PS No mam lenia strasznego ;p RE: Brak uprawnień administratora - slawektor - 15.10.2009 22:15 Da się: Wyłączenie monitu systemu odnośnie logowania. Przy częstych restartach komputera pozwoli Ci to zaoszczędzić dużo czasu. Aby to zrobić należy wpisać w pasku wyszukiwania: netplwiz W nowym oknie pojawią nam się konta użytkowników, którzy korzystają z tego systemu. Teraz wystarczy już tylko odznaczyć -> Aby używać tego komputera użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło. ![]() RE: Brak uprawnień administratora - GrAss - 16.10.2009 02:58 Slawektor dzięki pomogło ![]() |