Częste Blue Screeny - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Częste Blue Screeny (/czeste-blue-screeny-16586-t) |
Częste Blue Screeny - ckris5 - 09.06.2011 23:01 Witam, od jakiegoś czasu mam problem z blue screenami. Nie wiem z czego się wziały, niczego nie instalowałem i nie zmieniałem sprzętu, tak po prostu zaczynały się pojawiać. Konfiguracja komputera: OS Windows 7 Ultimate 64bit CPU Intel Core 2 Quad Q8200 Motherboard Gigabyte G31M-S2L Memory 4GB DDR2 Graphics Card NVIDIA GeForce 9400 GT Cytat:Problem signature: zrobiłem nawet screena RE: Częste Blue Screeny - thermalfake - 11.06.2011 01:35 Porady na już: - długodstansowy memtest86, pobierz s sieci wersję bootable na pena albo cd - można też podmienić kostki ram - czyszenie podzespołów z kurzu, przesmarowanie pastą - sprawdzenie temperatur i napięć podczas pracy idle/load - obciążyć sprzęt programami takimi jak orthos - skanować dobrymi aplikacjami anywirusowumi itp - odwiedzić podgląd zdarzeń |