Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Canon PIXMA MP 520 kłopot z wykryciem przez Windows 7 Ultimate - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Canon PIXMA MP 520 kłopot z wykryciem przez Windows 7 Ultimate (/canon-pixma-mp-520-klopot-z-wykryciem-przez-windows-7-ultimate-16455-t)

Canon PIXMA MP 520 kłopot z wykryciem przez Windows 7 Ultimate - szychabarca - 02.06.2011 20:58

Witam. Mam kłopot z wykryciem urządzenia wielofunkcyjnego Canon PIXMA MP 520 przez Windows 7 Ultimate. Pobrałem nowe sterowniki do tego sprzęu, ale podczas próby połącznia z PC wyskakuje komunikat, że nie wykryto urządzenia. A w menedzerze urządzeń w dziale USB pisze Unknown Device gdy sprzęt jest włączony. Na Windows XP działało wszystko dobrze. Proszę o pomoc.

RE: Canon PIXMA MP 520 kłopot z wykryciem przez Windows 7 Ultimate POMOCY! - stanax - 02.06.2011 21:25

Przy podobnym problemie z moją Pixmą zrobiłem po kolei:

1. Wyłączyłem drukarkę i wypiąłem kabel USB
2. Odinstalowałem wszystko co miało słowo 'Canon' w nazwie przy użyciu Revo Uninstallera / kliknij
3. Pobrałem na nowo sterowniki z tej strony / kliknij. Ważne! Wybierz pod kątem ilu bitową masz 'siódemkę', 32. czy 64 bity?
4. Uruchomiłem instalację i dopiero gdy wywaliło okienko z informacją -> wpiąłem kabel USB i włączyłem drukarkę.

RE: Canon PIXMA MP 520 kłopot z wykryciem przez Windows 7 Ultimate POMOCY! - szychabarca - 03.06.2011 07:40

Zrobiłem tak jak mi kazałeś. Usunołem wszystko związane z Canon, zainstalowałem sterowniki i po okienku z informacją podpiołem do komputera, ale nadal wyskakuje komunikat że nie rozpoznano urządzenia USB. Czy jest winia kabla który łączy urządzenie wielofunkcyjne z PC??

RE: Canon PIXMA MP 520 kłopot z wykryciem przez Windows 7 Ultimate - thermalfake - 03.06.2011 09:55

Dla pewności podmień kabel usb i przepnij w inny port (najlepiej z tyłu obudowy, nie podpinaj przez huby). Z innymi urządzeniami sprawa ma się podobnie ?

RE: Canon PIXMA MP 520 kłopot z wykryciem przez Windows 7 Ultimate - szychabarca - 03.06.2011 13:28

Kłopot rozwiązany. Zamieniłem kabel USB na nowy i wszystko działa. Stary był uszkodzony