![]() |
Mapowanie dysku - Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Mapowanie dysku - Windows 7 (/mapowanie-dysku-windows-7-16450-t) |
Mapowanie dysku - Windows 7 - dzejaj - 02.06.2011 15:39 Mam problem z mapowaniem dysku przy starcie systemu. Otoz co start musze kliknac na dysk w Moj komputer i podac haslo do udzialu. Probowalem zrobic plik bat (oraz cmd) z komenda: net use z: \\server\udzial /USER:uzytkownik haslo i wrzucic to do autostartu (mojego oraz administratora), ale nie dziala. W rejestrze w local machine -> software -> microsoft -> windows -> current version -> run dodalem wartosc ciagu o nazwie dysk i wartosci c:\dysk.cmd (bat) ale to tez nie dziala. Uruchomienie pliku normalnie przez klikniecie robi robote, ale za chiny nie chce plik sam sie odpalic przy starcie systemu. Robie na koncie administratora, UAC jest wylaczone. System Windows 7 HP. Prosze o pomoc. RE: Mapowanie dysku - Windows 7 - dhapollo - 02.06.2011 18:10 Witam. Używasz bardzo fajnej komendy sam jej używam w swojej sieci ![]() 1. Podaj troszkę info jaki to serwer stoi u Ciebie (jaki system, jakie zadania)? 2. Jakie rozszerzenie ma plik wykonywalny? 3. Próbowałeś z pod "okienek" montować dysk? RE: Mapowanie dysku - Windows 7 - dzejaj - 02.06.2011 18:26 1. Debian z Sambą, udziały kilku userów 2. bat a drugi cmd - zaden nie odpalil z autostartu 3. Mapowanie dysku z mojego komputera dziala. Po ponownym uruchomieniu wystarczy wpisac usera i haslo i znow dysk jest zamontowany RE: Mapowanie dysku - Windows 7 - dhapollo - 03.06.2011 06:15 o jak przyjemnie, mam tą sama konfiguracje i wszystko działa! zrobimy z samby kontroler domeny i dyski będą się montować z automatu w czasie logowania profili mobilnych. Mogę udostępnić swój smb.conf lub połączyć się po ssh i pomieszać troszkę. U mnie montuje dysk "prywatny" użytkownika (chmod 700) i dyski filmy, muzyka, foto, programy dostępne tylko dla domeny (chmod 770) Zainteresowany? |