Problem z zasięgiem bezprzewodowym - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z zasięgiem bezprzewodowym (/problem-z-zasiegiem-bezprzewodowym-16424-t) |
Problem z zasięgiem bezprzewodowym - mroowas - 01.06.2011 13:28 Cześć wszystkim. Otóż mam taki problem. Mam w domu 2 kompy i internet od tp . LIvebox. Jeden jest podłączony kablem a na drugim mam sieć wifi. Tu gdzie jest przewód wszystko gra, natomiast tam gdzie podłączyłem taki adapter a jest to TP-link WN422G z dniem dzisiejszym przestał działać. Mianowicie chodzi o to że nie może w ogóle wyszukać tej sieci tzn nie widzi jej . Tylko sieć od sąsiada co mieszka z 300 metrów od mnie to dobrze ją łapie bo na te 3 kreseczki a tej mojej co raptem ma 15 metrów nie może nic złapać. Mi się wydaje że problem może być z liveboxem może coś w nim się poprzestawiało bo czasem też tak miałem że na tym kompie co mam kabel trzeba było wejść na tą stronkę 192.168.1.1 i tam wpisać jeszcze raz dane użytkownika i wtenczas działało poprawnie. Teraz też tak robiłem no ale problem nie ustąpił. Poradzie coś, odinstalowywanie sterownika do tego adaptera wifi nic nie pomogła , dalej to samo. Na oby dwóch komputerach jest system Windows 7 ultimate ] Pozdrawiam wszystkich RE: Problem z zasięgiem bezprzewodowym - dhapollo - 01.06.2011 16:05 witam. 1. zresetuj ruter 2. zobacz czy jest włączone wi-fi na ruterze. RE: Problem z zasięgiem bezprzewodowym - mroowas - 01.06.2011 16:12 tak tak jest włączone. dodam że czasem złapie tą moją sieć ale tak raptem na 3 sekundy i znika RE: Problem z zasięgiem bezprzewodowym - mroowas - 01.06.2011 21:26 dobra przyjechał braciak z laptopem i u niego łapie sieć . Problem wydaje się być natury komputera tego 2 , zrobię w nim format zobaczymy co pokaże RE: Problem z zasięgiem bezprzewodowym - nikwlaz - 02.06.2011 23:15 Zresetuj na 2 kompie ustawienia TCP/IP nie formatuj od razu. Robisz to poleceniem netsh int ip reset c:\resetlog.txt. Ewentualnie, spróbuj odinstalować oryginalne oprogramowanie od WiFi, i zostaw ze zwykłym od sieciówki. |