Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Wyłączenie instalowanych automatyczne sterowników (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Wyłączenie instalowanych automatyczne sterowników (rozwiązany) (/wylaczenie-instalowanych-automatyczne-sterownikow-rozwiazany-1642-t)

Wyłączenie instalowanych automatyczne sterowników (rozwiązany) - przemo5020 - 09.10.2009 07:43

Witam.
Chciałbym wyłączyć automatyczną instalację sterowników. Gdy chcę zainstalować sterownik Realteka to wyskakuje mi okno, że aby go zainstalować trzeba uruchomić ponownie komputer. Wykonuję tą czynną a przy ponownym włączeniu sterownik instaluje się automatycznie (z zasobów systemu a nie jak ja chce ten z dysku). Gdy wezmę aktualizuj sterownik pisze, że ten jest najodpowiedniejszy. Jak wyłączyć automatyczną instalację przy uruchamianiu komputera?

RE: Wyłączenie instalowanych automatyczne sterowników - slawektor - 09.10.2009 08:40

Panel sterowania->system->zaawansowane ustawienia systemu->sprzęt->ustawienia instalacji urządzeń
Nawet jak się zainstaluje to przecież możesz go zaktualizować ręcznie ppm na Komputer ->Właściwości -> Menadżer urządzeń ->2x lpm na "wybrany sprzęt" -> Sterownik -> Aktualizuj Sterownik -> Przeglądaj mój komputer w...

RE: Wyłączenie instalowanych automatyczne sterowników - przemo5020 - 09.10.2009 14:02

slawektor Przecież napisałęm: Gdy wezmę aktualizuj sterownik pisze, że ten jest najodpowiedniejszy...
W tym ustawieniu instalowania urządzeń jest tylko o instalowaniu z windows update a tych które są już w systemie nie...

RE: Wyłączenie instalowanych automatyczne sterowników - slawektor - 09.10.2009 17:38

Dobra .. zostawiam temat bo widzę że się na tym znasz..

RE: Wyłączenie instalowanych automatyczne sterowników - CzesioSiano - 10.02.2010 00:55

(09.10.2009 17:38)slawektor napisał(a):  Dobra .. zostawiam temat bo widzę że się na tym znasz..

On może nie ale ja tak Uśmiechnięty Specjalnie dla Ciebie kolego się zarejestrowałem żeby Ci podziękować i dziękuję bo za cholerę nie mogłem tego znaleźć, dzięki raz jeszcze i pozdrawiam! Uśmiechnięty