![]() |
Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania (/jak-usunac-zbedny-skrot-z-panelu-sterowania-16394-t) |
Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - kempi123 - 31.05.2011 13:33 Witam wszystkich, mam niby prosty ale dość skomplikowany problem, otóż chce usunąć zbędny skrót programu, który został już dawno odinstalowany. Skrót znajduje się w Panelu Sterowania i nie ma tam żadnej opcji "usuń". Posiadam od niedawna Windows 7 i nie mam zbyt wysokiej wiedzy na temat tego systemu i nie mam pojęcia od czego zacząć żeby uporać się z tym problemem. Mój System : Windows 7 Ultimate 64 bit ![]() RE: Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - thermalfake - 31.05.2011 15:40 W katalogu C:\Windows\System32 masz pliki *.cpl odpowiadające za uruchomienie ikonek w panelu sterowania. Musisz usunąć tą od c-media, tyle, ze pliki te są chronione przed usunięciem, albo użyjesz programu typu Unlocker, albo usuniesz z poziomu systemu live cd np knoppix, puppy linux, mini XP itp. RE: Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - kempi123 - 01.06.2011 10:50 (31.05.2011 15:40)thermalfake napisał(a): W katalogu C:\Windows\System32 masz pliki *.cpl odpowiadające za uruchomienie ikonek w panelu sterowania. Musisz usunąć tą od c-media, tyle, ze pliki te są chronione przed usunięciem, albo użyjesz programu typu Unlocker, albo usuniesz z poziomu systemu live cd np knoppix, puppy linux, mini XP itp. To teraz jeszcze mi powiedz, który to jest plik bo żadna nazwa nie odpowiada nazwie skrótu z Panelu Sterowania. ![]() RE: Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - thermalfake - 01.06.2011 12:59 Wydaje mi się, że jest to infocardcpl.cpl. Na wszelki wypadek zrób sobie kopię tego pliku gdzieś przed usunięciem. Może jeszcze jakieś śmieci zostały po dezinstalacji to odpal sobie Revo Uninstaller. RE: Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - Nostromo - 01.06.2011 14:32 Infocardcpl.cpl raczej nie, mam go w System32 i nie wyświetla mi żadnego błędu, trzeba szukać dalej. Uruchom chkdsk / r jako Administrator, może pomoże. RE: Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - thermalfake - 01.06.2011 14:43 Jest jeszcze szansa, że dojdziesz do czegoś przez edycję rejestru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Control Panel RE: Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - kempi123 - 01.06.2011 15:37 (01.06.2011 14:32)Nostromo napisał(a): Infocardcpl.cpl raczej nie, mam go w System32 i nie wyświetla mi żadnego błędu, trzeba szukać dalej. Uruchom chkdsk / r jako Administrator, może pomoże. A więc tak chkdsk / r niestety nie pomógł (01.06.2011 14:43)thermalfake napisał(a): Jest jeszcze szansa, że dojdziesz do czegoś przez edycję rejestru A poprzez edycję rejestru mam takie coś : ![]() RE: Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - thermalfake - 01.06.2011 15:42 Wyeksportuj całą gałąź Control Panel do pliku reg i wrzuć na serwer hostujący to sobie zobaczę co atm siedzi. RE: Jak usunąć zbędny skrót z Panelu Sterowania - kempi123 - 01.06.2011 16:27 (01.06.2011 15:42)thermalfake napisał(a): Wyeksportuj całą gałąź Control Panel do pliku reg i wrzuć na serwer hostujący to sobie zobaczę co atm siedzi. Proszę : http://www.filehosting.org/file/details/234138/Control_Panel.reg |