Udostępnianie połaczenia internetowego. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Udostępnianie połaczenia internetowego. (/udostepnianie-polaczenia-internetowego-16333-t) |
Udostępnianie połaczenia internetowego. - hattrick1990 - 28.05.2011 20:38 Witam Mam pewien problem. Chcę udostępnić połączenie internetowe LAN przez wi-fi za pomocą połączenia ad-hoc. Jednak po utworzeniu sieci ad-hoc nie mogę udostępnić połącenia. Wyskakuje mi ten o to błąd: Uploaded with ImageShack.us Proszę o w miarę szybką pomoc jeżeli to możliwe. RE: Udostępnianie połaczenia internetowego. - dhapollo - 28.05.2011 21:23 Witam. Zacznijmy od tego że nie to połączenie udostępniasz z tego co widzę. Z tego co zrozumiałem to internet masz po kabelku a wi-fi podasz go dalej tak? 1. ustaw na karcie przewodowej wszystko tak żebyś miał neta 2. na karcie wi fi wyłącz udostępnianie i daj wszystko na auto (dhcp) 3. teraz w właściwościach karty przewodowej w karcie udostępnianie zaznacz tylko pierwszą opcję, druga pozostaje pusta. 4. odpal ipconfig /all dla karty wi-fi powinny pojawić się adres IP np. 192.168.0.1 i MASKA 255.255.255.0 i nic więcej Tym sposobem mamy udostępniony internet. Jak będzie problem zapraszam zestawimy pulpit zdalny i pokażę |