Dostęp do plików Win 7 z poziomu XP - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Dyskusja ogólna (/dyskusja-ogolna-5-f) +--- Wątek: Dostęp do plików Win 7 z poziomu XP (/dostep-do-plikow-win-7-z-poziomu-xp-16304-t) |
Dostęp do plików Win 7 z poziomu XP - d3eeex - 27.05.2011 12:42 Jak pierwszy miałem zainstalowany system WIN7 (dysk C , teraz zainstalowałem Win XP (dysk E. Aby ruszył mi windows XP muszę przełącząc tryb na IDE. Mam taki problem że w momencie użytkowania Windowsa XP nie mogę wejść we wszystkie pliki z dysku C: ( wyskakuje odmowa dostępu). Nie mogę się dostać np. do moich dokumentów czy też do plików z pulpitu. Kolejnym problemem jest to że jak odpalam np. firefoxa (który jest był zainstalowany na dysku C: w win7) nie widze zakładek oraz zainstalowanych wtyczek, tak samo jest z konfiguracją wszystkich programów. Da radę jakoś to zrobić by wczytywało bez problemu z ustawieniami jakie były w win7 ? Zastanawia mnie czemu też nie ma stanu wstrzymania w windows XP, jest po prostu jak by wyłączona ta funkcja ( bo jest przeźroczysta i nie da się kliknąć), da rade jakoś to włączyc bo zależy mi na tym trybie. RE: Dostęp do plików Win 7 z poziomu XP - Pemek - 27.05.2011 13:57 Nie dość że na forum dajesz linki do pirackiego XP to jeszcze nie wiesz czemu programy źle działają. Szacunek RE: Dostęp do plików Win 7 z poziomu XP - d3eeex - 27.05.2011 14:54 Po pierwsze przestań prawić morały. Forum jest by pomóc. A system nie działa źle, jest tu opisany inny problem. RE: Dostęp do plików Win 7 z poziomu XP - bodziulla - 27.05.2011 15:35 Hej. Odnośnie wtyczek w FF w XP musisz wszystko zrobić na nowo a być może niektóre wtyczki nie działają na W7. Drugi dylemat prawdopodobnie nie masz wszystkich sterowników wgranych. Zobacz w menedżerze urządzeń czy nie masz komunikatów na żółto?. Pzdr RE: Dostęp do plików Win 7 z poziomu XP - dhapollo - 27.05.2011 16:00 @d3eeex - Czy słyszałeś o uprawnieniach? Pliku użytkownika są zabezpieczone aby inny użytkownik nie mógł tam zajrzeć, wyjątkiem jest Admin. Masz 3 rozwiązania: 1. Dać prawa dostępu do plików wszystkim, grupie lub konkretnemu użytkownikowi 2. Na obydwu maszynach mieć takie same nazwy, hasła i poziom uprawnień urzytkownika 3. Przejąć pliki na własność, ale ta akcja może namieszać. RE: Dostęp do plików Win 7 z poziomu XP - d3eeex - 27.05.2011 21:44 Wszystkie problemy zostały rozwiązane poza tymi prawami dostępu. Próbowałem to zrobić poprzez klik prawym na dysk C: i tam dać prawa dla wszystkich, niestety nie działa tak. RE: Dostęp do plików Win 7 z poziomu XP - dhapollo - 28.05.2011 08:10 a zaznaczyłeś zastosuj zmiany dla podfolderów i plików?? |