![]() |
Brak uprawnień administratora - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Brak uprawnień administratora (/brak-uprawnien-administratora-16279-t) |
Brak uprawnień administratora - krystian66 - 25.05.2011 20:39 Witam! Mój problem polega na tym, że siostra ściągała na komputer wszystkie programy zawierające wirusy aż miło ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Brak uprawnień administratora - bartm - 25.05.2011 21:28 Wrażliwe dane możesz wyciągnąć poprzez Linuksa z LiveCD/pendrive i skopiować na partycję nie-systemową (przecież przy formacie nie trzeba usuwać danych z CAŁEGO dysku tylko z partycji na której jest system a jeśli wszystko trzymasz na systemowej to masz nauczkę) lub na dysk wirtualny typu box.net, dropbox.net czy SkyDrive od Microsoftu. RE: Brak uprawnień administratora - krystian66 - 25.05.2011 22:10 A jeśli mógłbyś powiedzieć jak odzyskać te wrażliwe dane to byłbym wdzięczny bo życie byś mi uratował bo te dwie prace są mi potrzebne na tą sobotę ![]() RE: Brak uprawnień administratora - bartm - 25.05.2011 22:19 Wiesz jak odpalić Linuksa z live cd / pendrive? // od razu napisz jaki system i jeśli nie wiesz jak linuksa odpalić to podaj co wolisz na pendrive czy livecd (sugeruję pendrive) oraz czy potrafisz zbootować z płyty/pendrive RE: Brak uprawnień administratora - krystian66 - 25.05.2011 22:21 A podasz swoje gg jak masz to może szybciej się dogadamy? A jeśli nie to używałem takiego Linuksa(chyba) dzięki któremu odczytałem hasło na Windows XP (przy włączaniu kompa bootowało się z płyty chyba) RE: Brak uprawnień administratora - bartm - 25.05.2011 22:31 poszlo PW RE: Brak uprawnień administratora - War_3_ - 26.05.2011 20:01 Jest też prostsza metoda. Jeżeli nie ustawiałeś hasła na konto domyślnego administratora (tego co się tworzy przy instalacji) to wpisz w uruchom "cmd" kliknij prawym i uruchom jako admin. Wtedy możesz z linii komend korzystać jako admin i robić zmiany typu net user . |