Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Wejście liniowe i opcje dźwięku, nagrywania itp. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Wejście liniowe i opcje dźwięku, nagrywania itp. (/wejscie-liniowe-i-opcje-dzwieku-nagrywania-itp-16273-t)

Wejście liniowe i opcje dźwięku, nagrywania itp. - Maćko - 25.05.2011 16:28

Witam

jak w Win 7 nagrać to co wydobywa się z głośników? (oczywiście NIE PRZEZ MIKROFON)
W windowsie XP w opcjach nagrywania dźwięku wyciszałem/wyłączałem wszystkie urządzenia i zostawiałem tylko coś w stylu "Wejście liniowe" i nagrywało mi dźwięki puszczane na kompie. Poza tym w XP były fajne opcja wzmacniania, polepszania nagrywanego dźwięku (z mikrofonu, jak i wejścia liniowego i innych)

Czy w siódemce też coś takiego znajdę?
Proszę o pomoc

Pozdrawiam, Maciek

RE: Wejście liniowe i opcje dźwięku, nagrywania itp. - stanax - 25.05.2011 16:43

1. [Obrazek: icJ6XQ.jpg]

2. [Obrazek: icJYF6.jpg]

3. [Obrazek: icOx2c.jpg]

4. [Obrazek: icO3Q0.jpg]

RE: Wejście liniowe i opcje dźwięku, nagrywania itp. - Maćko - 25.05.2011 17:00

w zakładce nagrywanie mam tyko "Wejście liniowe - nie podłączone"

RE: Wejście liniowe i opcje dźwięku, nagrywania itp. - stanax - 25.05.2011 17:01

Zaznacz więc i we właściwościach włącz.

.

RE: Wejście liniowe i opcje dźwięku, nagrywania itp. - Maćko - 25.05.2011 17:04

jest włączone, ale z tego co widzę, to to jest gniazdo - jest "nie podłaczone" bo nic nie mam w nie wetknięte Cwaniak

Dodam, że używam laptopa Acer Aspire 7738G
Realtek ALC888/S/T @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller PCI

RE: Wejście liniowe i opcje dźwięku, nagrywania itp. - Maćko - 27.05.2011 19:29

już wiem Uśmiechnięty

w opcjach dźwięku -> zakładka nagrywanie -> klikamy prawym na okno ( w pustym polu) i zaptaszamy "pokaż wyłączone urządzenia" i "pokaż odłączone urządzenia" i mamy urządzenie "miks stereo" -> PPM i "włącz"-> w jego właściwościach można zwiększyć głośność nagrywanego dźwięku i inne

żeby nagrywać to co leci w systemie trzeba kliknąć PPM na "Mikrofon" i "wyłącz" - ja nagrywam programem Audacity - znacie może coś lepszego? (m.in. do obróbki dźwięku?)

RE: Wejście liniowe i opcje dźwięku, nagrywania itp. - stanax - 27.05.2011 19:51

Jokosher
Free Audio Editor
Wavosaur
DarkWave Studio
Free Audio Dub
WavePad