GRUPA ROBOCZA Win 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: GRUPA ROBOCZA Win 7 (/grupa-robocza-win-7-16250-t) |
GRUPA ROBOCZA Win 7 - siwy1857 - 24.05.2011 14:02 Witam! W pracy jest grupa robocza o określonej nazwie. Mam nowy komputer z Win 7 i chcę sie podłączyć do sieci poprzez kabel ethernet. Na chwile obecna mam dostęp do internetu ale nie mma dostępu do innych komputerów w sieci. Wyjątkiem jest drugi komputer na którym jest win7. Adres IP i DNS jest przydzielany automatycznie. Pomóżcie jak to naprawić.. RE: GRUPA ROBOCZA Win 7 - dhapollo - 24.05.2011 21:06 Jakie systemy pozostałe win XP? włącz odnajdowanie sieci i udostępnianie plików i drukarek oraz zmień na 40/50 bitowe zamiast 128 czy jakoś tak to było Obecnie na Linusie siedzę RE: GRUPA ROBOCZA Win 7 - siwy1857 - 25.05.2011 09:17 wszędzie są XP, a udostępnianie plikow włączyłem na samym pczątku, tak samo zmianiłem szyfrowanie. Wydawalo mi się że jest to oczywiste dla was. RE: GRUPA ROBOCZA Win 7 - dhapollo - 26.05.2011 16:32 Witam ponownie. Oczywiste jest tylko to co napiszesz Wracając do problemu: 1. czy zmieniłeś grupę roboczą na taką jaka jest w sieci (nie mulić z grupą domową) 2. Próbowałeś dostać się po adresie IP do jakiegoś kompa? 3. Włączyłeś odnajdowanie sieci na win7? 4. Rozumiem iż połączenie z internetem (ustawienia IP) wszystko to jest ok? |