![]() |
Problem z opcją <<Uśpij>> - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem z opcją <<Uśpij>> (/problem-z-opcja-uspij-16214-t) |
Problem z opcją <<Uśpij>> - sybic - 22.05.2011 16:53 Mam następujący problem z funkcją <<Uśpij>> Po jej włączeniu następuje uśpienie komputera, wszystko podręcznikowo, ale… w chwile potem następuje wybudzenie komputera. Gdzie szukać przyczyny tego stanu rzeczy? RE: Problem z opcją <<Uśpij>> - stanax - 22.05.2011 17:36 Po jakim czasie, zawsze dokładnie po tym samym? . RE: Problem z opcją <<Uśpij>> - sybic - 22.05.2011 17:54 (22.05.2011 17:36)stanax napisał(a): Po jakim czasie, zawsze dokładnie po tym samym?Tak. Mniej więcej po upływie 1 sek. Coś go budzi... RE: Problem z opcją <<Uśpij>> - thermalfake - 22.05.2011 18:24 Więc tak: 1. Wyłączamy opcję karty sieciowej "Zezwalaj temu urządzeniu na wznawianie pracy" i "Zezwalaj tylko pakietowi..." Panel sterowania -> Centrum sieci i udostępniania -> Zarządzaj połączeniami sieciowymi -> Połączenie lokalne -> ppm właściwości -> zakładka Zarządzanie energią ![]() 2. Musimy się dowiedzieć co wzbudziło wybudzenie start -> wpisać cmd, z listy wybrać prawym klawiszem myszy uruchom jako administrator następnie komendy powercfg – lastwake -> historia wzbudzeń powercfg –devicequery wake_armed -> odpytuje jakie urządzenia wzbudzały Przykładowo ![]() 3. Na płycie głównej wyłączyć opcję Wake On LAN. RE: Problem z opcją <<Uśpij>> - sybic - 22.05.2011 19:24 Pogorszyło się… System przechodzi w stan uśpienia, ale po jego wznowieniu przyciskiem power następuje bluescreen. Po następnym uruchomieniu proponuje mi obejrzenie dumpa i jakiegoś xml'a z którego nic wyczytać nie mogę. RE: Problem z opcją <<Uśpij>> - thermalfake - 22.05.2011 22:10 No to podeślij spakowane pliki w zip-ie z folderu c:\Windows\minidump RE: Problem z opcją <<Uśpij>> - sybic - 23.05.2011 08:30 wrzuciłem tu : http://tgv.neostrada.pl/tmp/Minidump.zip RE: Problem z opcją <<Uśpij>> - thermalfake - 23.05.2011 10:48 Po logach widzę, że wzbudza go albo sieciówka (ndis.sys) albo karta tv (skynet.sys). Wyciągnij na chwilę tą kartę. RE: Problem z opcją <<Uśpij>> - sybic - 23.05.2011 11:57 Jest jeszcze inna sprawa – zostawiłem komputer na dłuższą chwilę w bezczynności i okazało się, że tak samoistnie przeszedł w stan uśpienia. Czy to możliwe? A żeby było ciekawiej, po jego obudzeniu przyciskiem power wstał bez problemów. |