![]() |
Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook (/nie-udalo-sie-nawiazac-polaczenia-z-facebook-16138-t) |
Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 18.05.2011 13:01 Witam, Od trzech dni nie mogę wejść na facebooka na moim komputerze! Próbowałam już z różnych przeglądarek i nic.. ![]() Myślałam że ktoś zablokował tę stronę ale odblokować się jej tez nie da, próbowałam rożnymi sposobami i nic.. ![]() Na innych komputerach wszystko jest w porządku,tylko na tym jednym ...nie wiem co mam zrobić ? jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę piszcie. Dzięki RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 18.05.2011 13:52 Jakiś screen/opis błędu by się przydał. Spróbuj po jakimś proxy np. hidemyass.com RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 07:34 Też się nie da.. ![]() Dziś też nie mogę wejśc i wyskakuje mi: Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia Podczas łączenia z serwerem http://www.facebook.com wystąpił błąd. SSL otrzymał rekord przekraczający największą dozwoloną długość. (Kod błędu: ssl_error_rx_record_too_long) Żądana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ nie udało się potwierdzić autentyczności otrzymanych danych. * Należy skontaktować się z właścicielem witryny i poinformować go o tym problemie albo skorzystać z opcji „Zgłoś niedziałającą witrynę” w menu Pomoc. lub jak wchodzę z google chrom..: Błąd połączenia SSL Nie można nawiązać bezpiecznego połączenia z serwerem. To może być problem z serwerem lub wymagany jest certyfikat uwierzytelniania klienta, którego nie masz. Błąd 107 (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): Błąd protokołu SSL. już 4 dzień bez facebooka... ![]() ...masz może jeszcze jakiś pomysł? RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 07:39 Przeczyść komputer antywirem, antymalware, ccleanerem i zrestartuj kompa. RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 08:38 właśnie to też już wcześniej zrobiłam... RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 09:30 Jaka przeglądarka internetowa? Na innych jest to samo? RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 10:18 tak z żadnej przeglądarki nie mogę się połączyć... RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 10:46 oPobierz ccleaner, wyczyść dane przeglądarek (zwłaszcza Twojej domyślnej), usuń cookies, temp , temp internet files. Jeżeli nie pomoże - reset przeglądarki do ustawień domyślnych. RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 10:50 ale tym ccleanerem to co konkretnie mam wyczyścić??bo boję sie że mi wyczyści jakies potrzebne pliki:/ nie wystarczy jak zeskanuje komputer?? RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 11:01 Poradzi sobie, nic ważnego Ci nie usunie. Skanowanie nim, a nie usuwanie jest jak otwieranie okna przez dotknięcie szyby palcem (i nic po za tym). Popraw pisownię swoich postów, ciągle sypiesz literówki, nie mówiąc o braku wielkich liter. RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 11:24 A długo to się bedzie czyścić?? RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 11:26 Zależy ile terabajtów będzie usuwał ![]() U mnie to jest nie dłużej niż 2-3 min. RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 11:57 Wyczyściłam wszystko...i dalej mi nie działa. Chyba już nic się nie da zrobić... Jak ładnie mi to wytłumaczyłeś ![]() Postaram się zmienić pisownie, jeśli Cię to uraziło. Masz może jeszcze jakieś pomysły? RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 12:11 Skąd masz adres facebooka? Może przekierowuje Cie na fałszywą stronę? Spróbuj przez google.pl wyszukać i wejść. RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 12:20 Też już próbowałam...i przez inne strony. Nie wiem już co mam robić, to jest najgorsze że jestem w pracy i nie mogę tu nikogo prosić o pomoc ![]() RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 12:25 Więc to wszystko w pracy się dzieje? To nic dziwnego w takim razie, pewnie pracodawca zablokował dostęp. Spróbuj przez adres https://facebook.com , jeżeli będzie to samo to musisz dodać certyfikat do zaufanych (w przypadku firefoxa - rozumiem to zagrożenie->dodaj wyjątek->potwierdź wyjątek). RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 12:50 Jak dodać certyfikat do zaufanych?? Gdzie jest to zagrożenie->dodaj wyjątek->potwierdź wyjątek?? Nie umiem tego odnaleźć;( Przepraszam że tak nudzę. Tylko właśnie ja jedyna mam zablokowanego fejsa, wszystkim śmiga normalnie:/ RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 13:23 Pokaż screena z "zablokowanego" fejsa. RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 14:04 Nie udało się nawiązać połączenia Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem http://www.facebook.com. * Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut. * Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe. * Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 03.06.2011 06:46 Witam! Teraz wyskakuje mi taki komunikat: Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia Podczas łączenia z serwerem http://www.facebook.com wystąpił błąd. SSL otrzymał rekord przekraczający największą dozwoloną długość. (Kod błędu: ssl_error_rx_record_too_long) |