![]() |
Rozwiązany Problem z konfiguracją myszy (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z konfiguracją myszy (rozwiązany) (/problem-z-konfiguracja-myszy-rozwiazany-16088-t) |
Problem z konfiguracją myszy (rozwiązany) - Siauiost - 15.05.2011 17:46 Hej ! Wczoraj przeniosłem się z 32 bitów na 64 bity W7 Ult. Używam dwóch monitorów, które na 32 bitach miałem skonfigurowane tak, że przeciągając cokolwiek z monitora głównego, ustawionego po mojej prawej stronie, na drugi monitor, ustawiony po lewej stronie, przeciągałem intuicyjnie w lewą stronę. Po zmianie architektury systemu żeby przenieść cokolwiek na lewą stronę ( drugi monitor ) muszę przenosić to w prawą stronę. Jest to dla mnie bardzo męczące. Próbując rozwiązać problem przeszukałem chyba cały internet ![]() Wszystko na ten temat i wszystkie pomysły mile widziane ![]() RE: Problem z konfiguracją myszy. - stanax - 15.05.2011 18:44 Zamień identyfikacje monitorów: ![]() Jakie masz te monitory? Podaj nazwy i symbole obu. RE: Problem z konfiguracją myszy. - Siauiost - 15.05.2011 19:00 Próbowałem tej opcji i nic z tego, problem jak był tak jest, a moje monitory to - 1: Samsung E1920N ( rozdz: 1366 x 768 ) i 2: AOC TFT1780 ( rozdz: 1024 x 768 ) Po zmianie monitora głównego jest w zasadzie to samo, tyle że w drugą stronę, bo chcąc przenieść okno z lewego monitora ( główny ) na drugi monitor, ten po prawej stronie, muszę przenosić z głównego w lewą stronę ![]() RE: Problem z konfiguracją myszy. - stanax - 15.05.2011 19:12 A próbowałeś zamienić miejscami kable z jednej strony(tylko w komputerze lub tylko w monitorach)? Spróbuj i jeszcze raz prawidłową identyfikację. . RE: Problem z konfiguracją myszy. - Siauiost - 15.05.2011 20:01 Próbowałem, oczywiście że próbowałem, nawet przed chwilą jeszcze raz pozamieniałem, ale niestety nic z tego. Dalej to samo ![]() Ciekawe, dlaczego wszystko było dobrze na 32 bitach, a na 64 nie chce być żadnym sposobem... RE: Problem z konfiguracją myszy - Portator - 16.05.2011 05:49 Witaj. Myszą zamień monitory miejscami. [attachment=2794] RE: Problem z konfiguracją myszy - Siauiost - 16.05.2011 06:52 Numer z przeciągnij i upuść działa. Zastosowałem się do Twojej rady i mam to, o co mi chodziło. Miłego dzionka :shy: |