![]() |
Rozwiązany Usuwanie "dodaj do listy programu Media Player" (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Usuwanie "dodaj do listy programu Media Player" (rozwiązany) (/usuwanie-dodaj-do-listy-programu-media-player-rozwiazany-16051-t) |
Usuwanie "dodaj do listy programu Media Player" (rozwiązany) - Ola55 - 13.05.2011 14:49 Witajcie, mam do Was pytanie czy ktoś z Was wie, jak w Windows 7 za pomocą edytora rejestru usunąć "dodaj do listy programu Media Player"? Inne wpisy od Windows Media Playera usunęłam, ale togo niestety nie mogę nigdzie znaleźć PS. Jakby ktoś chciał to mogę wrzucić dla Was pliki reg do usuwanie pozostałych opcji RE: Usuwanie "dodaj do listy programu Media Player" - thermalfake - 13.05.2011 15:27 Gałąź HKEY_CLASSES_ROOT. Odnaleźć każde rozszerzenie skojarzone z WMP. Np mp3file, każdy format ma wpis shellex i klucz WMPAddToPlaylist z wartością ciągu jako odnośnik hash do innej gałęzi w rejestrze. Trochę karkołomna robota, może zna ktoś odpowiedź jak to hurtowo zlikwidować. RE: Usuwanie "dodaj do listy programu Media Player" - slawektor - 13.05.2011 16:08 Przejdź do panelu sterowania Programy domyślne/ Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne: ![]() Odhaczyć i opcja dodaj do listy programu Media Player znika. ![]() RE: Usuwanie "dodaj do listy programu Media Player" - Ola55 - 13.05.2011 16:13 Wielkie dzięki Wam! Można też ro zrobić programem Default Programs Editor Jeszcze raz wielkie dzięki |