Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Laptop przestał widzieć sieć bezprzewodową - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Laptop przestał widzieć sieć bezprzewodową (/laptop-przestal-widziec-siec-bezprzewodowa-15990-t)

Laptop przestał widzieć sieć bezprzewodową - aga0612 - 10.05.2011 12:53

Witam
Szukałam już na forum rozwiązania mojego problemu niestety nie znalazłam.
Niedawno kupiłam laptop dell Q15R. W domu mam liveboxa, łaczyłam się z internetem poprzez wifi. Nagle po wlaczeniu laptop przestal widziec moja sieć. Próbowałam restartowac router i nic. Gdy wchodze cebtrum pomocy i ustawienia sieci (czy jakos tak) i chce zobaczyc mape wszystkich sieci pokazuje mi sie komunikat, ze mam wyl karet sieciowa, a w menazdzerze urzadzen sprawdzalam i wszystkie karty mam wlaczone...
Prosze o rady jak mozna to naprawic Smutny

RE: Laptop przestał widzieć sieć bezprzewodową - HrabiaHodon - 10.05.2011 12:58

W laptopie masz taki guzik od włączania/wyłączania karty sieciowej? Jesli tak to sprawdź czy jest w pozycji on Uśmiechnięty

RE: Laptop przestał widzieć sieć bezprzewodową - aga0612 - 10.05.2011 12:59

Nie mam.

RE: Laptop przestał widzieć sieć bezprzewodową - HrabiaHodon - 10.05.2011 13:11

Klawisz FN + F2

RE: Laptop przestał widzieć sieć bezprzewodową - aga0612 - 10.05.2011 14:44

Próbowałam, nic. Wifi na pewno mam włączone. A w ogole laptop nie widzi zadnej sieci. Karty sieciowe mam rowniez wlaczone.

RE: Laptop przestał widzieć sieć bezprzewodową - andrew-jar - 10.05.2011 19:11

Witam
Proponuję dla pewności sprawdzić stan karty klikając:
"Centrum sieci i udostępniania" następnie, po lewej kliknąć "Zmień ustawienia karty sieciowej" potem wybrać kartę bezprzewodową i PPM wybrać "Właściwości" lub bezpośrednio z menu włączyć kartę.

Gdyby okazało się że karta jest włączona to pozostaje zobaczyć na innym sprzecie np. telefonie kom. wyposażonym w wifi czy SSID Twojej sieci z liveboxa jest rozgłaszany (nadaje). Gdyby okazało się, że tak nie jest wtedy pozostaje podłączyć laptopa kabelkiem rj-45 do liveboxa (lan) i po zalogowaniu się na router sprawdzić ustawienia sieci bezprzewodowej.

Pozdrawiam

PS. Gdyby to co napisałem okazało się magią to pozostaje ewentualnie przywracanie systemu sprzed daty w której zaistniała taka sytuacja opisana przez Ciebie.

RE: Laptop przestał widzieć sieć bezprzewodową - aga0612 - 10.05.2011 20:59

Karty bezprzewodowe sa wlaczone wszystkie.. A livebox jest ok. Na komputerze stacjonarnym i telefonie internet dziala ok.W ustawieniach nic nie przestawialam, a laptop zachowuje sie tak jak gdyby po prostu nie bylo zadnej sieci (a jest na pewno!)

Dzięki jednak za rade, moze pokombinuję coś z tym przywracaniem systemu. Ewentualnie mam gwarancje na ten komputer wiec może zglosze to do serwisu...