![]() |
Rozwiązany Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 (rozwiązany) (/problem-z-uruchomieniem-win7-ultimate-x64-rozwiazany-15974-t) |
Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 (rozwiązany) - Techtrance - 09.05.2011 10:23 Witam ! Zacząłem mieć problem z uruchomieniem windy. Za każdym razem po uruchomieniu włącza się narzędzie do naprawy systemu windows (które i tak nic nie wykrywa) potem komunikat wyślij/nie wysyłaj i wyłącza się. Postanowiłem włożyć instalacyjny cd systemu i tam pokombinować. Włączyłem narzędzie naprawy, a potem zakładkę wgraj sterownik czy cuś takiego i dzięki temu miałem dostęp do Mój Komputer. Zauważyłem tam iż partycja gdzie był wgrany system miała niewłaściwe oznaczenie (powinna mieć C:, a miała D ![]() RE: Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 - bodziulla - 09.05.2011 14:40 Hej. Podczas naprawy systemu owa zmiana partycji następuje a to dlatego, że są w tym czasie uruchamiane inne partycje X: naprawa tymczasowa itd, nie będę się rozpisywać ![]() RE: Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 - Techtrance - 09.05.2011 16:10 Niestety nie mogę. Wywołuję wiersz poleceń f8 i co bym nie wybrał za każdym razem pokazuje się narzedzie naprawy. Chodzi mi o to aby system ,,wypalał" z partycji w której się znajduje, a nie z innej. Aha kiedy jeszcze miałem dostęp do mojego komputera z tej instalki Windowsa co pisałem wyżej, to zauważyłem partycję o pojemności ok. 100mb o nazwie ,,Boot" ;/ Dziękuje bodziulla za zainteresowanie tematem ![]() RE: Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 - bodziulla - 09.05.2011 18:13 Partycja 100MB musi być na potrzeby uruchamiania bieżącego systemu. Dwa czy przypominasz sobie co zrobiłeś ostatnio, że nie uruchamia się teraz?. Trzy podczas F8 jest opcja napraw komputer i gdy ją zastosujesz czy możesz użyć tej funkcji?. RE: Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 - Techtrance - 09.05.2011 20:15 Wcześniej wszystko było ok. Wieczorem pykałem sobie w gre, gdy skończyłem wyłączyłem kompa. Rano włączam i jajca ;/ Niestety kombinowałem ze wszystkim co jest związane z f8, bez skutku. RE: Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 - bodziulla - 09.05.2011 20:29 Czyli nie ma możliwości odnośnie Naprawy Komputera i skorzystania z Przywracania systemu itp?. Mam pytanie masz płytę z systemem lub płytę służącą do naprawy?. Pytanie jaki to system?. RE: Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 - Techtrance - 10.05.2011 21:13 Niestety nie ! Posiadam płyte z systemem, ale nic nie zdziałałem z jej pomocą. Próbowałem przywracania systemu, proces zakończył się pozytywnie, uruchomiło ponownie kompa, ale nic to nie dało. Za każdym razem wyskakuje konsola naprawy co uniemożliwia wgranie systemu ![]() RE: Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 - bodziulla - 10.05.2011 21:21 Hej. Może tak włóż płytę ostatnia w moim mniemaniu nadzieja ![]() bootrec /fixmbr bootrec /fixboot bootrec /rebuildbcd bootrec /scano Proponuję pokolei ![]() Pzdr RE: Problem z uruchomieniem Win7 Ultimate x64 - Techtrance - 12.05.2011 16:41 Dziękuję za pomoc ![]() ![]() |