Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Sterowniki SigmaTel HD Audio i Shockwave Player (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Sterowniki SigmaTel HD Audio i Shockwave Player (rozwiązany) (/sterowniki-sigmatel-hd-audio-i-shockwave-player-rozwiazany-1597-t)

Sterowniki SigmaTel HD Audio i Shockwave Player (rozwiązany) - Shamrock - 05.10.2009 09:19

Windows 7 miał być wielkim następcą XP, ja myślę, że nie do końca tak jest.

1. W systemie jest problem ze sterownikami do karty dźwiękowej(wymieniona w tytule), lub kodeki nie są odpowiednie. Po ok.10 min w głośnikach zaczyna trzeszczeć, a po pewniej chwili odtwarzacz się zawiesza i koniec oglądania...
2. Drugim problemem jest Shockwave Player. Najczęściej podczas oglądania YouTube, filmiki się zawieszają. Dobrze, że używam Google Chrome, gdyż na tej przeglądarce wyłączają się same filmiki, a nie cała przeglądarka.

Uważam, ze ten system (może na razie) nie ma kompatybilności z większością sterowników i niektórymi programami. Jeżeli ktoś wie jak naprawić te dwa problemy to bardzo proszę o pomoc. Dodam jeszcze, że wszystkie sterowniki są zainstalowane, a program Shockwave Player próbowałem instalować ręcznie, nic to nie daje, nawet przy korzystaniu z różnych przeglądarek. Ogólnie uważam że problem jest duży i bardzo uciążliwy.

RE: Sterowniki SigmaTel HD Audio i Shockwave Player - slawektor - 05.10.2009 10:39

Używasz wersji Adobe Shockwave Player 11.5.1.601? Podałeś bardzo mało informacji tutaj masz sterowniki: http://pclab.pl/file3408.html

RE: Sterowniki SigmaTel HD Audio i Shockwave Player - Shamrock - 05.10.2009 11:22

Tak, używam Adobe Shockwave Player 11.5.1.601. Po zainstalowaniu innych sterowników w głośnikach przestało trzeszczeć. Filmiki na YouTube także chodzą. Chyba to była wina sterowników, dzięki za pomoc.