Bezpieczeństwo - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Bezpieczeństwo (/bezpieczenstwo-15956-t) |
Bezpieczeństwo - Ziggler - 08.05.2011 19:07 Witam Kupiłem router Edimax Br6204Wg i mam zainstalowaną sieć. Mianowicie mam sieć na PC i laptopie chciałbym założyć hasło na tą sieć żeby nikt mi nie wchodził na nią. Jak czytałem to trzeba się zalogować na router lecz nie wiem jak.Na windows XP umiałem a na win7 jakoś nie umiem. Nie jestem dobrze z Tym ogarnięty więc prosze opisać jakoś łatwo. Dzięki z góry. RE: Bezpieczeństwo - bodziulla - 08.05.2011 19:59 Hej. W praktyce jest to, to samo. Jeżeli potrafisz na WXP to na W7 również analogicznie. Wchodzisz w przeglądarkę wpisuejsz adres na router z reguły 192.168.0.1 lub 1.1, 1.2 i możesz potem konfigurować swoją sieć i ja zabezpieczyć Pzdr RE: Bezpieczeństwo - dhapollo - 09.05.2011 08:18 Dokładnie tak jak napisał przedmówca. 1. Potrzeba adres IP rutera. Jak go zdobyć? - Start >cmd>ipconfig odszukaj swoje połączenie, adres bramy będzie adresem rutera. 2. Uruchom przeglądarkę internetową i wpisz adres IP 3. Podaj hasło i login i tyle |