Kłopot z myszką - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Kłopot z myszką (/klopot-z-myszka-15922-t) |
Kłopot z myszką - Radziio - 07.05.2011 12:54 Witam. Posiadam W7 Ultimate ( jakoś tak się to pisze) I mam problem otóż Posiadam myszkę Razer Diamondback 3G 1800 dpi Do dziś było wszystko ok ale około godziny 10:30-11:00 czasu Polskiego. Mysz zaczęła źle działać. LPM jest opóźniony o 30 sek albo w ogóle nie reaguje tzn. wcześniej wystarczyło że klikałem 2 razy szybko aby otworzyć folder i działało płynnie, a teraz muszę kliknąć 10 razy b.szybko i tak nie zawsze zaskoczy :/ przełączałem go do innych gniazd myszkę zrobiłem reinstal i nic nie pomogło. Przeczytałem wcześniejszy temacik jakiś też z problemem z myszką o usunięciu sterowników i poczekaniu aż system je znajdzie na necie. Wykonałem to też nie pomogło. Zastanawiam się nad zrobieniem formata ale nie spieszno mi gdyż mam ważne rzeczy na dysku a to tylko 1 głupia mysz... Proszę o pomoc. RE: Kłopot z myszką - bodziulla - 07.05.2011 13:11 Hej. Jak masz kłopot z myszką kup kotka. A tak na serio czy w ustwieniach samej myszy masz wszystko ok jak i również w ustwieniach systemowych?. Dwa jaką masz ochronę, bo być może masz infekcję a myszka jest na to najbardziej narażona odnośnie sprzętu zewnętrznego. Trzy czy masz jakieś wspomagacze typu CCleaner, TuneUp itp?. Pzdr RE: Kłopot z myszką - stingear - 07.05.2011 13:35 Sprawdź w ustawieniach myszy, na jaki poziom jest ustawiona częstotliwość dwukrotnego kliknięcia. Przeskanuj komputer pod względem infekcji jak sugeruje bodziulla. RE: Kłopot z myszką - Radziio - 07.05.2011 15:01 To posiadam CCleaner Advanced SystemCare Nod32 licencja wygasa za 9 dni Zapory włączone Komp czysty ustawienia myszki na środku szybkość klikania ( nie za wolno , nie za szybko ) RE: Kłopot z myszką - Illidan - 08.05.2011 06:40 Może spróbuj odinstalować myszkę w Menadżerze Urządzeń i ponownie ja zainstalować np.poprzez ponowne podłączenie do komputera. Jak nie pomoże to spróbuj też zainstalować sterownik do myszki ze strony producenta: http://www.razersupport.com/index.php?_m=downloads&_a=viewdownload&downloaditemid=445&nav=0,76,17 RE: Kłopot z myszką - fourup - 08.05.2011 11:45 A może to tylko Nod zaczął działać w tle i zmulił Ci system? RE: Kłopot z myszką - Pemek - 08.05.2011 12:20 Ja radzę przetestować myszkę na innym komputerze a dopiero potem instalować sterowniki/grzebać w ustawieniach. Jeśli myszka jest uszkodzona to nawet super-maxi-taxi-sterowniki nie pomogą. RE: Kłopot z myszką - stingear - 08.05.2011 13:30 Tak jak koledzy wcześniej, sprawdzić mysz na innym komputerze, oraz jeśli masz możliwość sprawdź inną mysz na swoim komputerze, czy efekt ten sam. |