![]() |
Rozwiązany Jak w Windows 7 zrobić kilka pulpitów wirtualnych? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Jak w Windows 7 zrobić kilka pulpitów wirtualnych? (/jak-w-windows-7-zrobic-kilka-pulpitow-wirtualnych-15828-t) |
Jak w Windows 7 zrobić kilka pulpitów wirtualnych? - CmK1990 - 03.05.2011 11:34 Witam, czy istnieje coś takiego w Windowsie 7, nie wiem jakiś program narzędzie skórka nakładka cokolwiek, by można sobie np. ustawić 2 rożne pulpity i łatwo między nimi manewrować. Chodzi mi o opcje taką jak np w telefonach dotykowych z systemem Windows mobile. Przesuwasz palcem czy tam naciskasz strzałeczkę i przechodzi do innego pulpitu. Ułatwiłoby to pracę, bo kilka ikon dokumentów kilka zdjęć ikony gier programów to wszystko na raz nie jest anie ładne ani funkcjonalne. Może ktoś się z takim czymś spotkał? Pozdrówka. RE: Windows 7 i kilka pulpitów? - Nostromo - 03.05.2011 11:58 Windows takiej opcji nie ma niestety, ale możesz skorzystać z programów zewnętrznych. Instalatory oferują możliwość zainstalowania pasków narzędziowych. Zalecam ich nie instalować przez odznaczenie stosownych opcji. Programy mogą być dostępne do pobrania ze stron producenta. Dwa pulpity Double Desktop 2.0, ![]() cztery pulpity Dexpot 1.5.9 ![]() pulpit 3D CubeDesktop ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym wybierasz i przełączasz się pomiędzy pulpitami, ...więcej programów w tej kategorii, miłej zabawy. RE: Jak Windows 7 zrobić kilka pulpitów wirtualnych? - CmK1990 - 04.05.2011 12:38 Wielkie dzięki, najbardziej przypadł mi do gustu ostatni program. Właśnie mam zamiar go sprawdzić - opiszę jak to działa;] EDIT: Wszystko pieknie ładnie, ta kostka 3D jest przefajna jednak nie wiem dlaczego gdy usunę ikonki na jednym z pulpitów usuwają się one na pozostałych. RE: Jak Windows 7 zrobić kilka pulpitów wirtualnych? - Nostromo - 04.05.2011 13:55 Nie jestem dziś w stanie odpowiedzieć czy to wynika z ustawień czy ten program tak ma. Mój lapek z Windows7 po wypięciu paska od torby wylądował na chodniku, padła matryca ![]() ![]() Pzdr. RE: Jak Windows 7 zrobić kilka pulpitów wirtualnych? - CmK1990 - 04.05.2011 20:24 Przetestuję jeszcze inny i w sumie poczekam na Twoją opinie na temat Cube. Może bardziej znasz angielski heh, szkoda też, że od razu włącza w trayu 6 pulpitów. W końcu sześcian - ale to jest pamięciożerne jeśli chce się np. tylko 2 używać. Przechodzenie pulpitów w 3D jest naprawdę ładne; ![]() RE: Jak Windows 7 zrobić kilka pulpitów wirtualnych? - Nostromo - 04.05.2011 21:08 OK, jeszcze inne w kategorii 3D: Instalatory oferują możliwość zainstalowania pasków narzędziowych. Zalecam ich nie instalować przez odznaczenie stosownych opcji. Programy mogą być dostępne do pobrania ze stron producenta. Shock 4Way 3D 1.29 ![]() DeskHedron 1.0 ![]() Real Desktop ![]() Bump Top ![]() DeskSpace ![]() Pzdr. RE: Jak w Windows 7 zrobić kilka pulpitów wirtualnych? - CmK1990 - 04.05.2011 22:14 Zainstalowałem programik Dexpot 1.5.9 i w sumie musze powiedzieć że jestem zadowolony ![]() |