Rozwiązany Powolny komputer świeżo po formacie (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Powolny komputer świeżo po formacie (rozwiązany) (/powolny-komputer-swiezo-po-formacie-rozwiazany-15825-t) |
Powolny komputer świeżo po formacie (rozwiązany) - karol00713 - 02.05.2011 21:42 Tak , wiem, wiem , był już miliard postów o tym samym temacie. Przechodząc do sedna, mam taki problem, że gdy włączam komputer to po pewnym czasie zużycie procesora stale utrzymuje się na poziomie 30 %(przez około godzinkę od włączenia wszystko chodzi normalnie, zużycie gdy nic na nim nie robię oscyluje tak jak powinno, wokół zera) . To zwiększenie zużycia robi się nagle, bierze się znikąd. Z czym mógłby być problem? P.S. komp świeżo po formacie, Intel QuadCore 2,4 , 6 GB RAM, GF 9600GT. RE: ZMULONY KOMPUTER - Pemek - 02.05.2011 21:51 1. Jaka temperatura? - Kiedy go odkurzałeś? - Jakie chłodzenie? 3. Co robisz, gdy użycie idzie do góry (w sensie czy, np. grasz)? 4. Ile i jakie programy masz włączone przy starcie (msconfig)? 5. Kiedy ostatnio robiłeś defragmentację? Odpowiedz szczegółowo na te pytania. RE: ZMULONY KOMPUTER - karol00713 - 03.05.2011 16:30 (02.05.2011 21:51)Pemek napisał(a): 1. Jaka temperatura?1. Temperatura ciągle koło 90 stopni. Odkurzany był niedawno - jakiś tydzień temu. Chłodzenie- zwykły wiatrak, był w zestawie z procesorem. 3. tak, użycie wzrasta właśnie po kilku minutach od włączenia jakiejkolwiek gry. 4. w autostarcie mam zaznaczonego tylko antywirusa (Avira) 5. Defragmentacja to pierwsza rzecz jaką zrobiłem , kiedy zauważyłem ten problem , czyli jakieś kilka dni temu. Jeszcze powinienem dodać , że ten sam problem miałem przed formatem ( miałem wcześniej Viste HP x64) , ale myślałem, że problem wynika z tego, że komputer był mocno zaśmiecony i że po formacie na pewno będzie OK. RE: Zmulony komputer świeżo po formacie - bodziulla - 03.05.2011 17:18 Hej. Jak długo masz komputer. Być może i raczej tak będzie w Twoim przypadku wystarczy zmiana pasty na nowo na procesorze i problem powinien ustąpić Pzdr RE: Zmulony komputer świeżo po formacie - Desperados561 - 04.05.2011 16:06 Tez mi sie tak wydaje ze to pasta termoprzewodzaca lub wirusy ja tak kiedys mialem robilem formata tylko C z 10 razy i nadal to samo a to na D były ;D RE: Zmulony komputer świeżo po formacie - karol00713 - 04.05.2011 22:29 Ok. Zmieniłem pastę, zobaczymy co to będzie. Wkrótce napiszę czy pomogło Teraz śmiga prawidłowo. Dzięki |