![]() |
Ustawienie na słuchawki[Realtek HD Audio] - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Ustawienie na słuchawki[Realtek HD Audio] (/ustawienie-na-sluchawki-realtek-hd-audio-15811-t) |
Ustawienie na słuchawki[Realtek HD Audio] - trolololo - 02.05.2011 15:49 Witam! Windows wykrywa słuchawki jako głośniki co zmniejsza głośność. Wcześniej na XP miałem możliwość ustawienia czy są podpięte słuchawki czy głośniki. Przy zmianie na słuchawki grało dużo głośniej. Na windowsie 7 nie mam takiej możliwości i słuchawki cicho grają. Czy jest jakaś możliwość zmiany tego.Nie posiadam przedniego panelu. Sterowniki najnowsze wersja R.2.59. RE: Ustawienie na słuchawki[Realtek HD Audio] - aveti79 - 21.08.2011 23:23 Mam ten sam problem. RE: Ustawienie na słuchawki[Realtek HD Audio] - Portator - 22.08.2011 06:41 Witam. Otwórz Manedżera Realtek, podłącz słuchawki, PPM na wyjście i wybierz Ponowne ustalenie wyjścia audio, zaznacz Zawsze pokazuj okno dialogowe. Będziesz miał wybór przy podłączeniu słuchawek a dopóki nie klikniesz OK będą działały słuchawki i głośniki równocześnie. [attachment=3157] RE: Ustawienie na słuchawki[Realtek HD Audio] - Deshi92 - 26.09.2011 19:36 Witam Chciałbym odświeżyć temat, mam ten sam problem ale rozwiązania nie działają. Mianowicie: mam Realteka HD Audio 2.65 i nie wiedzieć czemu po zaznaczeniu opcji by zawsze otwierać okno dialogowe po podłączeniu urządzenia nic się nie zmienia, słuchawki automatycznie ładują się jako głośniki i nie mam pojęcia co zrobić żeby to zmienić. PPM na wyjściu nie działa, czy to u mnie coś jest popsute czy ustawić się po prostu nie da? RE: Ustawienie na słuchawki[Realtek HD Audio] - Radvvan - 12.10.2011 20:02 Witam ! Przepraszam za odświeżenie tematu, ale mam dokładnie ten sam problem, co Pan powyżej - PPM na wyjście nie działa... Czy jest jakieś rozwiązanie na to ? Pozdrawiam ! |