![]() |
Blokada drzewa katalogów w rejestrze? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Blokada drzewa katalogów w rejestrze? (/blokada-drzewa-katalogow-w-rejestrze-15754-t) |
Blokada drzewa katalogów w rejestrze? - dzidel - 29.04.2011 12:50 Mam pytanie czy jest jakiś klucz w rejestrze, po którego zmianie drzewo katalogów w systemie będzie tylko do odczytu? (rozumiem przez to, że nie będzie można przypadkowo przenieść czy skopiować folderu klikając na drzewie katalogów? RE: blokada drzewa katalogów w rejestrze? - House - 30.04.2011 16:58 Hmm. Administrator komputera moim zdaniem nigdy nie będzie miał możliwości zablokowania sobie rejestru. Jeśli chodzi o to to wydaje mi się, ze utworzenie konta gościa/usera z ograniczonymi prawami pozwoli na blokadę tegoż właśnie rejestru, dla osoby siedzącej na tym utworzonym koncie. Lekko teraz filozofuję, gdyż nie jestem pewien. Może ktoś mnie poprawi, lub też utwierdzi w przekonaniu. RE: Blokada drzewa katalogów w rejestrze? - dzidel - 30.04.2011 21:33 nie chodzi mi o blokowanie drzewa katalogow w rejestrze tylko drzewa katalogów w exploratorze windows zeby uniemozliwic przypadkowe przeniesienie folderu ![]() RE: Blokada drzewa katalogów w rejestrze? - ihatebuffering - 30.04.2011 22:48 Wątpię, by była taka możliwość ponieważ wtedy nie możliwe byłoby dodanie nowych skrótów (chyba). Podobnie jest np w paskach dock, gdy zablokujemy ikonki, nie możemy ich przesuwać, ale też nie dodamy nowych, bo już istniejące musiałyby się "przesunąć". Chociaż rejest jest ogromny ![]() ![]() RE: Blokada drzewa katalogów w rejestrze? - thermalfake - 01.05.2011 10:13 Nie wiem czy jest tak samo w win7 ale na XP znalazłem taki oto artykuł, myślę, że pomocny: http://support.microsoft.com/kb/310316 RE: Blokada drzewa katalogów w rejestrze? - dzidel - 01.05.2011 14:45 artykuł jest na temat uprawnien folderów a mi chodzi samo zablokowanie edycji w drzewie folderów |