![]() |
Motorola sbv512e cable modem - podłączenie przez USB - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Motorola sbv512e cable modem - podłączenie przez USB (/motorola-sbv512e-cable-modem-podlaczenie-przez-usb-15744-t) |
Motorola sbv512e cable modem - podłączenie przez USB - odolan - 29.04.2011 07:39 Witam. Mam pytanie - na co dzień używam Linux ubuntu, i tam bez problemu, od razu wykrywa połączenie internetowe przez kabel USB. W Windows 7 mam do wyboru albo sieci bezprzewodowe, albo połaczenia typu telefoniczne, czy inne PPPoE wymagające hasła itp. Wszelka konfiguracja jest wprowadzona na routerze, więc po podłączeniu kabla powinno działać, jednak domyślam się, że windows jako kabel pojmuje tylko kabel ETH, natomiast już połączenia przez USB nie wykrywa jako połączenia internetowego, tylko jako jakieś nieznajome urzadzenie zapewne... Tylko proszę, byście nie kazali podłaczać przez kabel ETH, bo takowym jest podłączony inny użytkownik do tego routera, natomiast ja łączę się tylko przez wejście USB, które na Linuxie funkcjonuje w 100 % poprawnie, bez instalowania czegokolwiek, jest automatycznie wykrywane. Dzięki z góry za jakiekolwiek podpowiedzi. RE: Motorola sbv512e cable modem - podłączenie przez USB - dhapollo - 29.04.2011 10:14 Witam. Tak na wstępie Linux i Windows to dwie różne platformy systemowe. Czym się różnią? Wszystkim! Więc nie porównujmy ich. Czemu działa na Linuksie? Po prostu ma dodane sterowniki do twojego urządzenia ![]() Piszesz że masz ruter hmmm ciekawe nie widziałem rutera na usb podaj dokładny model. Podejrzewam że to jest modem od usługodawcy internetowego, który posiada jeden port RJ45 oraz jeden port USB. Wraz z modemem powinieneś dostać płytkę z sterownikami, skorzystaj z niej ![]() http://www.aster.pl/pomoc/internet_instalacja i na dole strony szukasz "Motorola SBV5121E - Sterownik USB - Vista" zainstaluj i zobacz czy ruszy |