![]() |
Rozwiązany Prosty kalkulator? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f) +--- Wątek: Rozwiązany Prosty kalkulator? (/prosty-kalkulator-15644-t) |
Prosty kalkulator? - beabea - 24.04.2011 20:41 Czy napisanie kalkulatora, który wyglądałby dokładnie tak jak ten na screenie poniżej jest trudne i czasochłonne? Wiem, że dość dziwne pytanie ale bardzo zależy mi na takim kalkulatorku i nie wiem czy wypada mi poprosić znajomego o jego napisanie. To jest raczej daleki znajomy i jeśli miałoby to zająć sporo czasu to sobie daruję. Sama kompletnie nie znam się na programowaniu. Słyszałam tylko, że pisanie kalkulatora jest dość łatwe. ![]() RE: Prosty kalkulator? - stingear - 24.04.2011 22:04 Napisanie czegoś takiego to jakieś 10 min i po sprawie, oczywiście przyjmując, że kolega jest dobrym programistą. RE: Prosty kalkulator? - DamiaX - 24.04.2011 22:17 Takie coś to idzie napisac max w 10 minut RE: Prosty kalkulator? - thermalfake - 24.04.2011 22:26 Delphi by się do tego nadało ![]() Zaprojektować układ formatki, wstawić komponenty i obsługę zdarzeń. RE: Prosty kalkulator? - DamiaX - 24.04.2011 22:31 JA programuje w delphi to jest łatwizna ![]() Tylko nie chce mi się zaokrąglać buttonu ![]() Idzie to też nawet na image zrobić hah ![]() Zaraz Dam Screen Z szybkiego programowania ![]() RE: Prosty kalkulator? - beabea - 24.04.2011 22:32 Bardzo dziękuję za odzew ![]() RE: Prosty kalkulator? - DamiaX - 24.04.2011 22:55 Ok Zrobie tylko grafikę ![]() A belke bym musial usunąć z programu ale mi sie nie chce ![]() To dostaniesz z belką ok ? Jutro Dam kalkulator bo już mi się nie chce robić ![]() A dodałem nawiasy do programu ![]() RE: Prosty kalkulator? - beabea - 25.04.2011 01:48 Ojej, bardzo dziękuję ![]() |