![]() |
Jak wyłączyć Menedżer Rozruchu Windows? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Jak wyłączyć Menedżer Rozruchu Windows? (/jak-wylaczyc-menedzer-rozruchu-windows-15565-t) |
Jak wyłączyć Menedżer Rozruchu Windows? - adi0o1 - 21.04.2011 08:08 Witam , otóż w tym problem miałem zainstalowany Windows XP, zdecydowałem się przejść na system Windows 7 Lecz przed instalacją nie sformatowałem partycji , po prostu zamknąłem wszystkie programy i w czacie pracy Jeszcze Windowsa XP włożyłem płytkę, zainstalowałem na tej partycji na której był poprzedni system, wyświetliło się , że na tamtej partycji znajduje się inny system operacyjny , i jeżeli będę kontynuował , to sam system i folder Documents and Settings i Program Files zostanie przeniesiony do systemu Windows.old kliknąłem kontynuuj system się prawidłowo zainstalował , lecz przy każdym włączeniu pisze Menedżer Rozruchu Systemu Windows Jaki System Chcesz uruchomić? Wcześniejsza wersja systemu Windows Windows 7 Windows Recovery Console I Mnie to denerwuje troszeczke ,że za każdym razem muszę wybierać Windows 7 ![]() I moje pytanie , czy jest możliwe wyłączenie tego ustrojstwa lub czy moge z folderu Windows.old usunąć stary folder WINDOWS z systemem? I nawet jeżeli to zrobie to i tak będzie jeszcze Windows Recovery Console @EDIT wpisałem komende bcdedit /delete {ntldr} /f w cmd która wywala z menedżera rozruchu starszy system i teraz zostało coś takiego Menedżer Rozruchu systemu Windows Jaki system chcesz uruchomic? Windows 7 Windows Recovery Console najlepiej było by wywalić zupełnie menedżer rozruchu ,żeby za każdym razem o nic nie pytało tylko włączało Windows 7 ![]() Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam RE: Jak wyłączyć Menedżer Rozruchu Windows? - bodziulla - 21.04.2011 21:23 Hej. Moja opinia jest taka, że szybciej wyjdziesz z tego jak zainstalujesz system na nowo. Link jak masz to zrobić krok po kroku: http://windows7forum.pl/instalacja-windows-7-tutorial-t-29.html Dostosuj się do tej instrukcji i nie rób nigdy instalacji jak Ty teraz to zrobiłeś. W praktyce jest możliwe to do zrobienia, ale linia komend może Ciebie przerazić. Moja rada zrób na nowo, ale dobrze ![]() Pzdr |