Partycja bitlocker, a instalacja systemu od nowa - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Partycja bitlocker, a instalacja systemu od nowa (/partycja-bitlocker-a-instalacja-systemu-od-nowa-15507-t) |
Partycja bitlocker, a instalacja systemu od nowa - iraczek - 17.04.2011 20:29 Witam, mam takie pytanie, zaszyfrowalem sobie partycje D bitlockerem, uzywam systemu Windows 7, nie wiem gdzie zapisalem klucz, natomiast pamietam haslo dostepu jakiego uzywalem do odblokowania partycji. W piatek pojawil sie problem. Wylaczylem system, nastepnie po probie wlaczenia caly czas resetuje sie komputer zaraz po ladowaniu sie znaczka MS, probowalem repair itd, przywracania systemu nic nie dziala, uruchomilem system z pendrive, syntax linux, niestety system nie widzi tej partycji, tyle tylko ze moge skopiowac dane i wykonac format i zainstalowac system od nowa. I w tym miejscurodzi sie moje pytanie, czy jest mozliwosc ze jak zainstaluje system od nowa ?, czy bede mial dostep do partycji d, tej zaszyfrowanej, czy te dane zostana utracone ?. Blad podczas uruchamiania , pojawia sie tak jakby zwiazany z ta partycja , bo na niebieskim tle , pisze zebym uruchomil chkdsk na dysku d. Czy jest mozliwosc otwarcia tej partycji na syntaxie ( linux ) ? pozdrawiam i prosze moderatora o nieusuwanie ze wzlegledu na nieuzywanie liter polskich, gdyz pod systemem syntax nie mam takiej mozliwosci. |