Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
S Blaster Live i 3 Gb DDR-3 - ekran śmierci Win 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: S Blaster Live i 3 Gb DDR-3 - ekran śmierci Win 7 (/s-blaster-live-i-3-gb-ddr-3-ekran-smierci-win-7-15452-t)

S Blaster Live i 3 Gb DDR-3 - ekran śmierci Win 7 - Hall9000 - 15.04.2011 10:10

Czy może mi ktoś wyjaśnić czemu karta dźwiękowa Sound Blaster Live 5.1 zawiesza kompa który ma 3 Gb Ram DDR-3??
( pojawia się ekran śmierci ) podczas gdy z 2 Gb Ram DDR-3 chodzi bez problemu w Windows 7 ?
Karta może być wsadzona i jest ok ale jak się instaluje sterowniki do niej lub jak się już włoży z zainstalowanymi sterownikami to pojawia się niebieski ekran śmierci.Dotyczy to tylko 3 Gb pamięci DDR-3 jak jest 2 Gb pamięci to wszystko jest ok.

Stop 0x0000000A lub IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Taki jest komunikat błędu - czyli wynika,że to sterownik.Dziwne tylko,że przy 2 Gb ram on działa a przy 3 Cd Ramu już nie.

Kości są dobre po chodzi na obydwóch tylko,że nie mogą być wsadzone razem ( kości są takie same zarówno parametrowo jak i tego samego producenta )
Wie ktoś gdzie znaleźć sterowniki do tej karty pod Windows 7 ( wiem,że jest z tym kłopot )
Znalazłem te - http://kxproject.lugosoft.com/ - ale nagrywać się z nimi nie da poprzez Sb Live.Można tylko odtwarzać no ale przynajmniej działają z 3 Gb pamięci DDR-3
Dzięki i pozdrawiam

RE: S Blaster Live i 3 Gb DDR-3 - ekran śmierci Win 7 - thermalfake - 15.04.2011 19:32

Opisany przez Ciebie problem jest dość znany i dotychczas nie rozwiązany. Póki co używaj kx-ów.

RE: S Blaster Live i 3 Gb DDR-3 - ekran śmierci Win 7 - arci7 - 17.04.2011 15:22

Witam
Proponuje zainstalowanie tych sterów (działają bez problemu):KLIK!

RE: S Blaster Live i 3 Gb DDR-3 - ekran śmierci Win 7 - bodziulla - 17.04.2011 22:48

Hej.
Mam do Ciebie prośbę czy możesz wysłać pilk dmp z lokalizacji C:\Windows\Minidump Cwaniak
Pzdr