instalacja windows - problem z partycją - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: instalacja windows - problem z partycją (/instalacja-windows-problem-z-partycja-15421-t) |
instalacja windows - problem z partycją - Nivu - 13.04.2011 21:24 Cześć Mam problem z instalacją Windows 7 x64 już na samym początku. Gdy próbuję zainstalować windows na nowo utworzonej sformatowanej partycji o dziwo wyskakuje pod spodem takie coś: Instalator nie mógł utworzyć nowej partycji, ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej. Aby uzyskać więcej informacji zobacz plik dzienika instalatora systemu windows. Czy można temu jakoś zaradzić? RE: instalacja Windows - problem z partycją - thermalfake - 13.04.2011 22:09 Można np Partition Wizard uruchamiany z płyty CD który potrafi zarządzać partycjami na dysku. Usuń wszystkie partycje (jeśli to lapek bez nośników recovery to ostrożnie) i odpal instalator raz jeszcze. Pobierz i wypal obraz iso http://www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html RE: instalacja windows - problem z partycją - bodziulla - 13.04.2011 22:21 Hej. Odnośnie Twojej wypowiedzi "Instalator nie mógł utworzyć nowej partycji, ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej". W którym momencie to masz. Therma daje dobrą poradę, ale:exclamation: Pzdr RE: instalacja Windows - problem z partycją - Nivu - 13.04.2011 22:36 ''W którym momencie to masz'' Na samym początku ,gdy jak już mam gotową partycję. Zaznaczam ją i klikam dalej by rozpocząć instalację windows , wyświetla się na dole ten komunikat. RE: instalacja windows - problem z partycją - bodziulla - 13.04.2011 22:40 Pytania: - jaki ma rozmiar partycja dla systemu; - czy mogę prosić o paramtery sprzętu; - skąd masz system Pzdr RE: instalacja windows - problem z partycją - Nivu - 13.04.2011 22:49 ''jaki ma rozmiar partycja dla systemu'' Około 35Gb. ''czy mogę prosić o parametry sprzętu'' Płyta główna Asrock G31m-s Grafika : Nvidia Geforce 9800GT Pamięć Ram : 4GB OCZ Procesor: Intel Core 2 Duo @2500Mhz Hmm tyle chyba wystarczy, jeśli chodzi o parametry sprzętu? ''skąd masz system'' Ze sklepu. |