Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Mafia II a procesor - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Mafia II a procesor (/mafia-ii-a-procesor-15349-t)

Mafia II a procesor - Oximon - 11.04.2011 12:49

Witam!
Posiadam grę Mafia II. Wymaga ona procesora 3Ghz, a ja mam 2,7. Reszta sprzętu (ram czy karta graficzna) mam takie jak w zalecanych wymaganiach sprzętowych. Gra ogólnie chodzi, tylko nie płynnie. Czyli obraz jest jak szybki pokaz slajdów. Wszyscy posiadacze starych komputerów wiedzą, jakie to jest denerwujące, gdy nie możemy zagrać w fajną grę, którą mamy pod ręką Smutny Tak więc mam takie pytanie, czy jest jakaś możliwość (oprócz podkręcania procesora, gdyż mój fabrycznie pod dużym obciążeniem rozgrzewa się do 60 stopni) aby sprawić by gra działała na starszym procesorze? Może da się usunąć jakieś pliki z katalogów, które obciążają sprzęt albo... po prostu nie wiem, dlatego uprzejmie proszę o pomoc!
Pozdrawiam

PS. Jeżeli umieściłem temat w złym dziele, proszę moderatorów o przeniesienie i z góry dziękuję.

RE: Mafia II a procesor - rafi993 - 11.04.2011 13:15

Pobierz game booster. Przeczytaj opis i zainstaluj.
http://www.idg.pl/ftp/pc_22013/Game.Booster.13.html

RE: Mafia II a procesor - Oximon - 11.04.2011 13:18

Zaraz to przetestuje. Jeszcze jakieś propozycje?

RE: Mafia II a procesor - rafi993 - 11.04.2011 13:25

Standard. Aktualizacja sterów i przeczesanie kompa pod kontem wirusów i rejestr.

RE: Mafia II a procesor - Oximon - 11.04.2011 13:47

Wirusów nie mam, bo ostatnio kompa skanowałem. A sterowniki Windows aktualizuje sam
Edit
Game booster nic nie daje. Czekam na dalsze propozycję. Gdyby pomogło to moja płyta i procek: Intel Celeron 2,66 Ghz, Płyta główna: GIGABYTE i-DNA Series Motherboard LGA775 for Intel Pentium D Procesor