sterownik ekranu przestał działać - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: sterownik ekranu przestał działać (/sterownik-ekranu-przestal-dzialac-15347-t) |
sterownik ekranu przestał działać - Dziadzia - 11.04.2011 10:21 Witam! Z tego co widziałem to było już parę tematów podobnej treści, lecz nie znalazłem w nich odpowiedzi na mój problem. Sytuacja wygląda tak: od 2 dni nie mogę w nic grać ponieważ podczas włączania gry bądź w jej trakcie nagle wyłącza mi się ekran, próbuje wtedy pokazać pulpit i jak się uda mam komunikat, że sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność. Zainstalowałem program SpeedFan i w momencie gdy wszystko jest wyłączone mam temp gpu ok. 46 stopni. w momencie gdy włączyłem grę i chwilę pograłem i mi znowu się monitor wyłączył temp gpu była 60 stopni. Oczywiście mówię o temp karty graficznej Geforce gtx 285. Na początku myślałem, że jest to wina sterowników, lecz odinstalowałem stare, ściągnąłem najnowsze z nvidia i problem dalej się pojawia. Tak samo myślałem, że jest to wina brudnej karty graficznej więc całą ją przeczyściłem oraz odkurzaczem wydmuchałem kurz. Problem wcześniej nie pojawiał się. Z tego co pamiętam to instalowałem jakieś mini stery do gry Anno 1701, która nie chciała mi chodzić, lecz teraz nie mogę znaleźć na komputerze tych "dodatków". Jeżeli wiecie jak rozwiązać mój problem proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję, pozdrawiam! RE: sterownik ekranu przestał działać - sowski - 11.04.2011 12:44 Jeżeli masz możliwość to sprawdź kartę w innym komputerze. Według mojego doświadczenia sprzed kilku tygodni jeżeli nie pomogła zmiana sterowników itp karta nadaje się do serwisu. RE: sterownik ekranu przestał działać - rafi993 - 11.04.2011 13:33 Sprawdź kabel od monitora. Miałem kiedyś podobnie to kabel był winny. RE: sterownik ekranu przestał działać - Elitarius - 29.05.2011 10:56 a komus jeszcze kabel pomogl? |