Rozwiązany Brak dostępnej pamięci RAM (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Brak dostępnej pamięci RAM (rozwiązany) (/brak-dostepnej-pamieci-ram-rozwiazany-15317-t) |
Brak dostępnej pamięci RAM (rozwiązany) - Sponsor - 10.04.2011 12:22 Witam. Mam netbooka Asus 1201n. Ma zainstalowane 3 GB RAM lecz system ma tylko 760 MB dostępnej pamięci przez co komputer jest bardzo wolny. Co może być przyczyną? Pozdrawiam RE: Brak dostępnej pamięci RAM - bodziulla - 10.04.2011 15:17 Hej. Czy Twój dylemat jest od początku czy pojawił się po jakiejś Twojej modyfikacji itp?. Czy Netbook jest nowy?. Pzdr RE: Brak dostępnej pamięci RAM - Sponsor - 10.04.2011 15:54 Było grzebane w msconfig wszystko działało jak należy do czasu hibernacji. Odpalam po hibernacji i pisze że krytyczny błąd i że nie można wznowić no to uruchom ponownie. I 760 mb dostępnych ram. W msconfig wszystko jest tak jak było. A w menadżerze urządzeń: "Standardowy kontroler RAM PCI"- brak zainstalowanego sterownika urządzenia ;( RE: Brak dostępnej pamięci RAM - bodziulla - 10.04.2011 15:59 Na razie pójdziemy na skrót. W menedżerze urządzeń odinstaluj te urządzenie "Standardowy kontroler RAM PCI", ponownie rozruch i zobaczymy, czy zainstaluje go na nowo?. Pamiętasz co robiłeś w msconfig i czy tylko tam?. RE: Brak dostępnej pamięci RAM - Sponsor - 10.04.2011 18:30 A czy wgranie nowego Windowsa załatwi sprawe ? ;> Odinstalowanie niestety nic nie daje, próbowałem również wgrać sterowniki lecz tez nic to nie daje RE: Brak dostępnej pamięci RAM - bodziulla - 10.04.2011 22:11 W parktyce nowy system ustawia wszystko na nowo i problem ustąpi, ale nie w tym rzecz, bo to zajmie Tobie trochę czasu (czasem mniej a czasem więcej). Wpisz w uruchom polecenie Powercfg –h off. W oknie pokaże się okno tego polecenia u góry i urucham jako Administrator z reguły pomaga Pzdr RE: Brak dostępnej pamięci RAM - Sponsor - 11.04.2011 05:09 I tak już dawno chciałem przeinstalować Dzięki za pomoc ;p RE: Brak dostępnej pamięci RAM - Sponsor - 11.04.2011 16:55 Zainstalowałem nowy system, jednak nic to nie dało ;( RE: Brak dostępnej pamięci RAM - thermalfake - 11.04.2011 16:58 Ktoś ostatnio na forum napisał w podobnym wątku, ze dopiero wymiana serwisowa płyty głównej/cpu (już nie pamiętam) pomogła. RE: Brak dostępnej pamięci RAM - Sponsor - 11.04.2011 20:31 Miał może ktoś jeszcze podobny problem? Problem rozwiązany ) Nowy system i usunięcie w menadżerze urządzeń Standardowego Kontrolera RAM PCI ;p |