![]() |
Powiększone elementy interfejsu systemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Powiększone elementy interfejsu systemu (/powiekszone-elementy-interfejsu-systemu-15311-t) |
Powiększone elementy interfejsu systemu - artgrus - 10.04.2011 08:46 Witam. Mam problem z niektórymi elementami w systemie. Wczoraj (sobota 9.04) zauważyłem że przycisk "Pokaż pulpit" (znajdujący się obok zegara i daty) jest zbyt szeroki. Dodatkowo przycisk który zamyka zakładkę w Mozilla Firefox też się powiększył (cały pasek na którym są zakładki jest zwiększony). Nie mam pomysłu co mogło się stać. Czy to mógłby być wirus? Czy da się to zmienić, w sensie przywrócić te elementy do normalnych rozmiarów (rejestr) ? PS: wczoraj był sprawdzany system pod kątem występowania wirusów - czysty. Przesyłam link screena okna aby pokazać jak to wygląda. Link do screena Proszę o rady. RE: Powiększone elementy interfejsu systemu - pikulak - 10.04.2011 22:53 (10.04.2011 08:46)artgrus napisał(a): Witam. Chyba to jest wina tego że cały prawy pasek masz lekko powiększony ale ja nie widzę w czym to może przeszkadzać.Może od monitora ?Bo vir na pewno nie ... RE: Powiększone elementy interfejsu systemu - thermalfake - 11.04.2011 00:26 Trzeba wyłączyć usługę Tablet PC Input Start -> Panel Sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi Z listy wybrać "Usługa wprowadzania na komputerze typu tablet" i we właściwościach typ uruchomienia dać ręczny lub wyłączony Na koniec restart komputera. |