![]() |
jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu (/jak-wlaczyc-ograniczenie-predkosci-internetu-15285-t) |
jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - nokias - 08.04.2011 20:57 Komp podł. pod wifi system Win 7 jak zrobić to aby na nim nie sciagało np. z predkoscią pow 15 kb/s od razu mowie router mam najtanszy wiec nie mam zapory nie chce rownież instalowac programów aby nie widział tego pozostaje tylko ustawienie cos w windowsie tak aby skutecznie ograniczyć predkosc na jego kompie syn ciąglę coś sciaga BARDZO PROSZE O POMOC RE: jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - thermalfake - 08.04.2011 21:28 Start-> uruchom -> gpedit.msc Szablony administracyjne -> Sieć -> Harmonogram pakietów Qos -> Ogranicz rezerwowalną przepustowość Ustaw na włączone i limit zmniejsz do co najwyżej kilku procent Start-> uruchom -> gpupdate restart komputera RE: jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - nokias - 09.04.2011 14:02 po wpisaniu gpedit.msc wyskakuje system windows nie moze odlalezc pliku " gpedit.msc. upewnij sie ze nazwa jest poprawna i sprobuj ponownie kolega ma chyba Win XP bo u mnie na XP da sie tak właczyc ale na Win 7 bez skutecznie RE: jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - thermalfake - 09.04.2011 16:46 No tak, nie napisałeś, że masz system inny niż Professional, Ultimate czy Enterprise. RE: jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - thermalfake - 09.04.2011 19:57 Najlepiej jednak gdyby to był router z podziałem pasma, np linksys z wgranym tomato, w którymś momencie i tak syn się połapie a instalowanie softu lub przycinanie w programach niewiele się zda. RE: jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - llena11 - 09.04.2011 20:03 Spróbuj programu Fresh UI 8.71, umożliwia on modyfikowanie ukrytych funkcji windows i jest darmowy (wymaga tylko rejestracji). A co do sprzętowej metody zarządzania pasmem, router musi być po prostu wyposażony w funkcję Quality of Service - QoS. Są na rynku tanie urządzenia z tą funkcją. Osobiście polecam TP-Link TL-WR1043ND (około 180 pln), zyskasz dzięki niemu sporo dodatkowych funkcji w sieci domowej. Na chwilę obecną jest to najtańszy router z takim bogactwem możliwości i o przyzwoitej jakości (przez wielu uważany za "kultowy"). RE: jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - dhapollo - 09.04.2011 20:15 A nie możesz zainstalować programu dodatkowego NetLimiter 3.0.0.11 Program jest super pozwala ustawić ograniczenie łącza na konkretną aplikację, cały komputer, określonego usera. Do testu programu stworzyłem drugie konto z prawami administratora. Za pomocą programu NetLimiter dla tego konta ustawiłem prędkość pobierania i wysyłania na 5kb/s oraz domówiłem praw do kontroli nad programem. Efekt jest taki iż konto testowe ma ograniczenia i nie można ich zmienić (pomimo praw admina) programu nie można odinstalować w panelu sterowania (nie ma go). Niestety można usunąć pliki z dysku ![]() ![]() Użytkownikowi testowemu odmówiłem praw do przeglądanie, usuwania, zmiany uprawnień. Cała grupa Administratorzy posiada wszystkie prawa. Testy prowadzone systemie wirtualnym Windows 7 home basic 32bit (w załączniku wynik testu prędkości po ograniczeniach) Sądzę iż to jest idealne rozwiązanie dla Ciebie ![]() Jeśli ktoś ma inne pomysły to proszę o rozwiązanie, ponieważ jestem ciekawy. Oczywiście wersje Windows 7 HOME RE: jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - llena11 - 09.04.2011 23:46 NetLimiter 3.0.0.11 jest programem płatnym, 30 USD (może lepiej za około 60 USD kupić router?) RE: jak właczyć ograniczenie prędkosci internetu - dhapollo - 10.04.2011 12:56 Racja nie spojrzałem na licencję, to taki szczegół, polak potrafi sobie i z tym poradzić ![]() Niestety nie mogę opisać jak ponieważ zabrania tego regulamin ![]() ![]() Zgadzam się co do tego iż najlepiej to zrobić podział pasma na ruterze. Pytanie było jak ograniczyć pasmo. W moim przypadku samo ograniczenie przepustowości do 1% nic nie dało (i tak było za szybko) to znalazłem programik i opisałem co potrafi oraz załączyłem wynik. Oczywiście czy ktoś go zainstaluje oraz w jaki sposób nabędzie licencje to już inna sprawa. @llena11 - co do "twojego" programu to powiedz jak ograniczyć nim prędkość / przepustowość w Windows 7 home. |