Niecodzienny problem z siecią..pomocy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Niecodzienny problem z siecią..pomocy (/niecodzienny-problem-z-siecia-pomocy-15193-t) |
Niecodzienny problem z siecią..pomocy - Nigerian - 04.04.2011 16:49 Witam! 1 ruter 3 komputery. Na 2 komputerach Windows XP i wszystko działa. U mnie Windows 7 i nie działa. Wszystkie 3 połączone kablem. Wcześniej pod ten sam ruter mój komputer (ten z 7) był podłączony takiej samej długości kablem i wszystko działało. Myślałem że to wina tych 2 pozostałych po podłączeniu. Odłączam je zostaje mój i nie dział. Podłączam pod kabel pod który jest jeden z XP podłączony i mój działa! Podłączam kompa z XP pod ten kabel gdzie nie działa 7 i też działa! Pakiety są wysyłane ale nie odbierane Po wi-fi mi działa internet, ale chce mieć po kablu. W czym jest problem?? Pomocy RE: Niecodzienny problem z siecią..pomocy - Nasa - 04.04.2011 17:58 Puść pinga z 7, na router... Sprawdź czy masz włączonego firewalla lub antywirusa... bo może on blokuje dostęp do sieci... |