Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Program do przegrywania płyt muzycznych? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Program do przegrywania płyt muzycznych? (/program-do-przegrywania-plyt-muzycznych-15146-t)

Program do przegrywania płyt muzycznych? - oscar - 02.04.2011 21:03

Jaki polecacie program do przegrywania płyt muzycznych na komputer?
Chciałbym przegrywać w b.dobrej jakości utwory. Uśmiechnięty
Dzięki.

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - stanax - 02.04.2011 21:08

Nie rozumiem - szukasz kwadratowych jaj?!

[Obrazek: ikw0TK.jpg]

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - bodziulla - 02.04.2011 21:27

Hej.
Praktyczny program do przegrywania płyt "CD", bo o tym mowa?. Użyj programu CDex. Potrafi pobrać odrazu bazę co do tytułów?.
Pzdr

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - stanax - 02.04.2011 21:29

(02.04.2011 21:27)bodziulla napisał(a):  Użyj programu CDex. Potrafi pobrać odrazu bazę co do tytułów?

A Windows Media Player tego nie potrafi?!

.

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - peciaq - 02.04.2011 21:38

Windows Media Player nie jest najmocniejszym programem do tego, bo w większej części jest przeznaczony do innych rzeczy.
Jeśli chcesz po prostu przegrywać płytki z muzyką to polecam Ashampoo Burning Studio 2010. Oto link: http://www.dobreprogramy.pl/Ashampoo-Burning-Studio,Program,Windows,12487.html
Aby uzyskać klucz licencyjny a tym samym dostęp do wszystkich funkcji wystarczy dokonać bezpłatnej rejestracji na stronie producenta.
Bardzo lubię ten programik - jest prosty w obsłudze, lekki i intuicyjny. Polecam Uśmiechnięty

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - oscar - 02.04.2011 21:51

Chodzi o program który jest stworzony głownie do kopiowania płyt muzycznych na komputer. W bardzo dobrej jakości(mp3).
Jaką wersje proponujesz/cie Cdex do Win 7 ultimate 64 bit? CDex 1.70 (Beta 4 2009) ?

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - bodziulla - 02.04.2011 21:56

Powiem tak do dnia dzisiejszego używam CDex 1.40. Nie mam wersji dla systemu x64, ale sam program instaluje się bezproblemowo i działa bezproblemowo. Co do do opcji konwersji na MP3 użyj najwyższej, będzie plik większy, ale będzie miał mniejszą utratę dźwięku Uśmiechnięty

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - oscar - 02.04.2011 22:10

Miałem mini problem..bo zainstalowałem z recommend hybrid options czy coś takiego(ta pierwsza opcja instalacji) Zakłopotany ale odinstalowałem i zainstalowałem wersje z unicode for Windows 7 i wszystko działa tip-top. Uśmiechnięty Oczywiście Cdex wersja 1.70 z 2009.
Mógłbyś mi doradzić jakie opcję powinienem ustawić-żeby mieć w HQ muzyke? Uśmiechnięty
Co poza tym : http://pokazywarka.pl/ir5tf7/ ? Jitter(Correcttion) od czego jest?

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - bodziulla - 02.04.2011 22:31

Ja osobiście zostawiłbym tak jak jest i dodał opcję "Private", pod zakładką kanały. To jest moja opinia. Tak robię do dziś z oryginałów i śmigają, że hej. W praktyce chodzi o Bitrate to jest jedną z opcji najważniejsząUśmiechnięty
Pzdr

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - oscar - 02.04.2011 23:57

Czym są te kanały? Private?

RE: Program do przegrywania płyt muzycznych? - kobi123 - 03.04.2011 09:57

A ja polecam easy cd-ea extractor. Super program służący jako ripper,konwerter i oczywiście do wypalania płyt. Używam go kilka ładnych lat i naprawdę polecam.