![]() |
ntkrnlpa.exe i konsola odzyskiwania przy każdym starcie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: ntkrnlpa.exe i konsola odzyskiwania przy każdym starcie (/ntkrnlpa-exe-i-konsola-odzyskiwania-przy-kazdym-starcie-15127-t) |
ntkrnlpa.exe i konsola odzyskiwania przy każdym starcie - fpx1 - 02.04.2011 12:11 Witam! Zaczęło się oczywiście od zabawy Sunrise Seven. Zmieniłem opcję na rozszerzenie pamięci do 4gb. Zadziałało, system się uruchomił, ale już pokazywał 2gb ram. Więc zmieniłem opcję z powrotem. Tu się zaczęło. System nie chciał się uruchomić z powodu uszkodzonego pliku ntkrnlpa.exe (nie BSOD - po prostu uruchamiała się konsola odzyskiwania na starcie i skanowała dysk, później wskazując ten plik jako uszkodzony). Wykonałem wszystko jak w tutorialu - z tym że po podmianie nic się nie zmieniło, system nie uruchamia się, lecz konsola odzyskiwania systemu. Podmieniłem więc w tej konsoli ntkrnlpa.exe na ten sam plik, ale z X:. Nie pomogło. Podmieniłem nawet ntskrnl.exe na ntkrnlpa.exe z X:. Też nic, zamiast Windowsa ładuje się Recovery Console. Teraz wypluwa po kilku sekundach skanowania że nie może znaleźć problemu. Posiadam kopie zapasowe obu plików zanim zacząłem podmieniać (ntkrnlpa.exe i ntskrnl.exe). Proszę o pomoc. Dodam, że wcześniej windows, po instalacji sterowników, zachowywał się bardzo niestabilnie, nagle cały ekran robił się "w plamki" i wszystko się zawieszało. Po usunięciu wszystkich sterowników problem zniknął. O ile windows chodził wolniej niż na netbooku, to po użyciu sunrise Seven bardzo przyspieszył. No ale potem ustawiłem nie to co trzeba. Windows 7 Ultimate SP1 32bit Gigabyte EP45-DS3L / Core 2 Duo 3ghz Pozdrawiam |