![]() |
Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przedni. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przedni. (/windows-7-ultimate-64bit-realtec-hd-audio-nie-dziala-panel-przedni-15068-t) |
Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przedni. - froonts - 30.03.2011 21:54 Cześć... Mam prośbę. Czy jest ktoś łaskaw dać mi download do wersji sterownika realtec hd audio z tym ,,wykrywaczem przedniego panelu" ? Już mnie trafia :/. Zainstalowałem chyba z 5-6 różnych wersji i nic. Problem polega na tym, że nie działają mi słuchawki, gdy je wsadzam do przedniego panelu. To samo tyczy się mikrofonu. W menedżerze urządzeń nie ma żadnych wykrzykników informujących o tym, że nie mam sterowników. Może mi ktoś pomóc ? Wstawię wszystkie zdjęcia z pulpitu, tylko pomóżcie mi to zrobić.... RE: Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przednio. - Illidan - 31.03.2011 01:26 Sterowni po instalacji domyślnie ma wyłączony Panel Przedni.Musisz go tylko aktywować o ile masz go podłączony do karty dźwiękowej ![]() ![]() [attachment=2572] [attachment=2573] Dodatkowo możesz w Zaawansowanych ustawieniach uradzenia ,(niebieski tekst nad żółtym folderem po prawej) zaznaczyć opcje Wyciszenia tylnego wyjścia po podłączeniu urządzenia przedniego gniazda słuchawek.Chodź ta opcja również nie zawsze działa. [attachment=2574] RE: Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przednio. - froonts - 31.03.2011 07:43 Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź, jednak chodzi o to, że nie mam tego folderu ![]() Oto zdjęcie : ![]() Ogółem to po kolei szperając zakamarki se7en'a doszedłem do BIOS'u, gdzie w opcjach Advanced > Chipset > Front Panel miałem zaznaczone HD Audio. Z ciekawości zmieniłem na AC'97 i wszystko hula ![]() RE: Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przednio. - Illidan - 01.04.2011 00:43 Aha,może dlatego że używasz starszej wersji sterownika nie masz tego folderu,chyba że na płycie głównej ASUS,a wykrywanie Panelu Przedniego działa inaczej ;-).Najnowsze sterowniki wyszukuj i pobieraj najlepiej ze strony producenta karty dźwiękowej,czyli Realtek.a: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false Tu już tylko musisz pobrać odpowiedni sterownik pod Twój system operacyjny. RE: Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przedni. - kobi123 - 05.04.2011 17:38 Illidan jesteś wielki!! RE: Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przedni. - patryk8199 - 04.08.2011 12:38 jest także opcja w biosie ze jest tylko auto enable i disable i trzeba zmienić z auto na enable RE: Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przedni. - Sewe_1313 - 26.08.2011 16:44 (Odswiezam) Prosze froops powiedz mi skad masz sterowniki dla 7 Ultimate x64 Prosze!! Jestem juz zalamany tym szukam caly dzien... Prosze!! Albo niech ktos mi poda link skad moge sciagnac! Blagam, dziekuje!! Tylko nie z realteka bo tam probowalem! RE: Windows 7 Ultimate 64Bit - Realtec HD Audio - nie działa panel przedni. - Illidan - 26.08.2011 23:08 Najlepiej pobrać własnie najnowszy sterownik ze strony Realteka.Pobierz go stąd.Twój sterownik jest pierwszy na liście.Pozdrawiam. ![]() |