Problem z instalacją Windows 7 Ultimate 64bit - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Problem z instalacją Windows 7 Ultimate 64bit (/problem-z-instalacja-windowsa-7-ultimate-64bit-15048-t) |
Problem z instalacją Windows 7 Ultimate 64bit - dudfrut9 - 29.03.2011 20:12 Witam, Z góry zaznaczam, iż przeglądnąłem wiele wątków dotyczących instalacji 7, ale żaden mi nie pomógł. Problem jest następujący: podczas instalacji 7 64bit początkowo intalacja przebiega dobrze, następnie jest restart komputera, a moim oczom ukazuje się piękne logo nowego Windowsa, na tym się kończy, gdyż początkowo monitor się wyłączał (czytałem iż przechodzi on w stan uśpienia), a następnie za każdym razem w tym samym miejscu ( czyli po pokazaniu się logo 7 i napisu "Setup is preparing your computer for first use" ) komputer uruchamia się ponownie. Pomimo aktualizacji biosa, która pomogła innemu użytkownikowi w rozwązaniu problemu problem wystepuje nadal. Bardzo proszę kogoś o pomoc, gdyż już naprawdę nie mam pomysłów co może być nie tak. Testowałem 3 różne wersje i działo się to samo. MS Windows XP Professional 32-bit Dodatek Service Pack 3 CPU : Intel Core 2 Quad Q9400 @ 2.66GHz RAM : 4GB Płyta główna: ASUSTeK Computer INC. P5QL PRO (LGA775) (najnowszy bios 1004) Grafika : Geforce GTX 260 768ram HDD : 500GB Seagate ST3500413AS RE: Problem z instalacją Windows 7 Ultimate 64bit - dziki314 - 29.03.2011 20:17 Masz pecha bo Windows jest nie orginalny,a na tym forum piractwa nie wpieramy. RE: Problem z instalacją Windows 7 Ultimate 64bit - DamiaX - 29.03.2011 20:34 Nielegalny system = Problemy. Kup oryginalnego Windowsa. RE: Problem z instalacją Windows 7 Ultimate 64bit - dudfrut9 - 29.03.2011 20:37 Na oryginalnej wersji działo się dokładnie to samo, następnie podjąłem próbę na dwóch piratach i znowu to samo. Posiadam oryginalny system, lecz co z tego, skoro żaden nie działa! RE: Problem z instalacją Windows 7 Ultimate 64bit - DamiaX - 29.03.2011 20:48 Aha to co innego. A formatowałeś cały dysk ? Spróbuj podpiąć dysk i zobaczyć czy tam sie uruchomi instalacja poprawnie. RE: Problem z instalacją Windows 7 Ultimate 64bit - dudfrut9 - 29.03.2011 20:52 Próbowałem na jednym dysku, nie chodziło ( a ten się spalił ni z gruszki ni z pietruszki niedawno, ale to już nowy post ) , wczoraj dostałem nowy czyściutki dysk, na nim też nie chodzi. Teraz mam XP i 7, ale Seven pokazuje tylko : "Setup is preparing your computer for first use" , więc śmigam na XP . Podpiąć dysk ? RE: Problem z instalacją Windows 7 Ultimate 64bit - bodziulla - 29.03.2011 22:48 Hej. Na początek pobierz sobie program: http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows/downloads/upgrade-advisor Program Tobie pomoże jakie możesz mieć dylematy. Jak coś wykaże napisz. Aktualnie przeglądam opis Twojej płyty i może coś się znajdzie Pzdr |