Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z kontem w Outlook. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Problem z kontem w Outlook. (/problem-z-kontem-w-outlook-15024-t)

Problem z kontem w Outlook. - PiotrXxx - 28.03.2011 17:50

Witam.
Mam problem z kontem pocztowym na Outlooku. Ale wpierw zacznę od pytania, które pomoże mi połapać się w plikach PST- tak myślę: Czy pliki PST zostają nazwane tak jak nazwa profilu w ustawieniach poczty, czy tak jak nazwa użytkownika danego konta?

RE: Problem z kontem w Outlook. - zbig - 28.03.2011 21:37

Z tego co kojarzę, to one się nazywają po prostu outlook.pst, a znajdują się w profilu usera.

RE: Problem z kontem w Outlook. - bodziulla - 28.03.2011 22:55

Hej.
Oznaczenie pst jest to format pliku. Outlook w tym formacie zapisuje pliki, nie jest to nazwa Twojego kontaCwaniak
Pzdr

RE: Problem z kontem w Outlook. - PiotrXxx - 29.03.2011 00:11

Nie nazywają się po prostu outlook.pst, i wiem, że pst to rozszerzenie plików danych programu Outlook, a ost to podobnie, tyle, że mają zapisaną tam całą zawartość skrzynki, bo są "typu offline". Chodzi mi dokłanie o to: mam kilka plików pst nazwanych tach jak nazwałem swój profil w kontach pocztowych, ale mam też kilka nazwanych tak jak moja nazwa użytkownika danego konta. A przy tym koncie, z którym mam problem, przy każdym uruchomieniu Outlooka na tym koncie zawartość jest pusta, a program ściąga pocztę od nowa do kolejnego pliku pst nazwanego {nazwa konta(1).pst, nazwa konta(2).pst, i t.d.}. Ale mam też plik pst nazwany nie {nazwa konta.pst}, a {moj login.pst}.
Wyjaśni to ktoś dokładniej?