Problem z Livebox'em Tp System nie obsługuje aplikacji. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Problem z Livebox'em Tp System nie obsługuje aplikacji. (/problem-z-livebox-em-tp-system-nie-obsluguje-aplikacji-14950-t) |
Problem z Livebox'em Tp System nie obsługuje aplikacji. - Omen094 - 25.03.2011 15:58 Witam, mam problem. Sformatowałem komputer i wybrałem wersje Windows 7 Home Premium. Wszystko działa, oprócz tego, że gdy wkładam płytkę z Neostrady Tp i próbuje zainstalować Livebox'a to wyskakuje mi Error z komunikatem, że System unsupported czy jakoś tak. Proszę o pomoc.... ! RE: Problem z Livebox'em Tp System nie obsługuje aplikacji. - dhapollo - 25.03.2011 16:19 czy wcześniej korzystałeś tez z tego livebox-a? Popraw dział i temat RE: Problem z Livebox'em Tp System nie obsługuje aplikacji. - andrew-jar - 25.03.2011 16:34 Witam Możesz skonfigurować liveboxa za pomocą płytki CD jak i za pomocą przeglądarki internetowej. Podłącz liveboxa kablem (rj-45) do komputera, zaloguj się na adres bramki (192.168.1.1) wpisz login i hasło. Po zalogowaniu przechodzisz do ustawień gdzie wpisujesz dane potrzebne do połączenia internetowego. Zapisujesz zmiany i wszystko musi hulać. Pozdrawiam RE: Problem z Livebox'em Tp System nie obsługuje aplikacji. - dhapollo - 25.03.2011 21:15 @andrew-jar tak tylko jeśli ruter działał wcześniej to nie ma co konfigurować. RE: Problem z Livebox'em Tp System nie obsługuje aplikacji. - andrew-jar - 25.03.2011 21:43 Witam Faktycznie nie przeczytałem uważnie Cytat:Sformatowałem komputer Można wnioskować tylko jedno - "sieć niezidentyfikowana". Zapodaj odczyt z ipconfig /all, lub przypisz statyczne IP dla karty sieciowej. Pozdrawiam. RE: Problem z Livebox'em Tp System nie obsługuje aplikacji. - Omen094 - 25.03.2011 21:53 Tak, korzystałem... Rozmawiałem z moim kolegą i on mówi, ze prawdopodobnie to przez to, że nie mam zainstalowanych sterowników do karty sieciowej. Poszukam tego i dam znać jak mi poszło. ale i tak dziękuje za rozpatrzenie mojego problemu . |