FF4 miażdży IE9 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Dyskusja ogólna (/dyskusja-ogolna-5-f) +--- Wątek: FF4 miażdży IE9 (/ff4-miazdzy-ie9-14938-t) |
FF4 miażdży IE9 - Nasa - 24.03.2011 22:10 Pomimo większej siły przebicia oraz nakładów finansowych na kampanie reklamowe, Internet Explorer 9 w ciągu pierwszych 24 godzin pobrany został 2 miliony razy. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę to, że przeglądarka nie jest przeznaczona dla najpopularniejszego systemu operacyjnego, a więc Windowsa XP. Tak czy inaczej, Firefox 4 po raz kolejny błyszczy pod względem ilości pobrań. Według Mozilli, najnowsze wydanie jej przeglądarki pobrano już niemal 8 milionów razy. Według firmy analitycznej StatCounter, Firefox 4 już teraz zgarnął niemal 2% rynku przeglądarek internetowych (dokładnie 1,95%). Szef firmy, Aodhan Cullen, wyraźnie zaznacza to, że Internet Explorer 9 jest mocno hamowany przez brak jego wersji dla systemu Windows XP. Wydany wczoraj Firefox 4 wprowadza przede wszystkim spore zmiany w interfejsie użytkownika, ale także ulepszony silnik Gecko, zwiększoną wydajność, funkcję Do Not Track, ulepszenia związane z bezpieczeństwem oraz obsługę najnowszych standardów. Źródło: PClab RE: FF4 miażdży IE9 - ihatebuffering - 24.03.2011 22:18 Muszę przyznać, że finalna (chociaż według mnie to jeszcze nie jest to co miało być ) wersja 4.0 jest bardzo dobrą przeglądarką. Przy betach czuć było, że to nie jest to. W finalnej jest stabilnie, interfejs w końcu jest nowoczesny i intuicyjny. Jedyne co mnie narazie rozwala, to to, że czasami po wpisaniu frazy w google nie działa szukaj Muszę odświeżyć stronę itp. RE: FF4 miażdży IE9 - peciaq - 01.04.2011 15:27 A jak to jest z prędkością? Nie mogę się zdecydować na przeglądarkę w końcu, zależy mi na tym aby strony jak najszybciej się wyświetlały, odświeżały itd. Nie wiadomo którą wybrać RE: FF4 miażdży IE9 - stanax - 01.04.2011 16:05 peciaq', looknij tu: http://windows7forum.pl/benchmarkowa-bitwa-chrome-vs-firefox-vs-ie-t-15049.html . |