![]() |
Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi (/przenoszenie-miejsca-z-jednego-dysku-na-drugi-14820-t) |
Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Packard - 20.03.2011 01:19 Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum i w pierwszym poście chciałbym się serdecznie z Wami przywitać. Dobra do rzeczy. Otóż utowrzyłem na swoim komputerze partycję która ma 5 GB. I teraz nie jest mi już że tak powiem ona potrzebna i chce ją usnąć ale tak aby miejsce z (w moim przypadku) dysku E "przeszło" na dysk C. Proszę o w miarę szczegółowy opis bo aż takim super znawcą nie jestem ![]() http://zapodaj.net/ebdc20f506f7.jpg.html Bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdriawiam ! Packard RE: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Nasa - 20.03.2011 10:16 System Reserved jest to partycja na przywracanie systemu. Łączenie 2 partycji pod siódemką. Panel sterowania => System i zabezpieczenia => Narzędzia administracyjne wybieramy opcję - Utwórz i sformatuj partycje dysku twardego. Otwiera się panel zarządzania dyskami. Usuwamy partycję którą chcemy połączyć, kopiując najpierw potrzebne nam rzeczy. Teraz klikamy prawym myszy na partycję poprzedzającą tą którą chcemy połączyć i zaznaczamy opcję rozszerz wolumin RE: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Packard - 20.03.2011 10:48 Wszystko ekstra pomogłeś mi bardzo. Za co Ci jestem bardzo wdzięczny możesz mi pomóc w jeszcze jednej sprawie? Poniżej daję link do zdjęcia z moim problemem. http://zapodaj.net/911246b0628e.jpg.html Chodzi oto aby nieprzydzielone 15 GB przyłączyć do dysku C. Dodam też że nie ma opcji jeśli kilkam na ten wolumin "usuń wolumin" a tym bardziej nie ma jeśli klikne na wolumin C "rozszerz wolumin". (Troszkę chaotycznie ale myślę że zrozumiale ![]() Z góry dziękuję za pomoc ! ![]() RE: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - dziki314 - 20.03.2011 11:37 Spróbuj stworzyć najpierw tą partycje 15 GB a później ją przydzielić do partycji systemowej. RE: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Packard - 20.03.2011 12:29 Zrobiłem tak jak napisałeś i nic. Gdy kilkam PPM na dysk C nie mogę wybrać opcji Rozszerz wolumin. RE: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Nasa - 20.03.2011 12:45 Packard od tego jest przycisk pomógł ;] będę wdzięczny ![]() Edit: Zaraz pomyśle nad Twoim problemem Poprawiony link RE: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Packard - 20.03.2011 13:54 Tak oczywiścię nie zapomniałem zaraz gdy rozwiąże problem nagrodzę wszystkich. A link który mi podałeś nie działa niestety. A da się rozwiązać mój problem bez ściągania zbędnych programów? ![]() RE: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Nasa - 20.03.2011 14:03 Zobacz na poprawiony link ![]() RE: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Packard - 20.03.2011 14:13 Dobrze dzięki zaraz biorę się za prace. Editne post gdy już skończe. Wielkie dzięki za pomoc. Oczywiścię daję "Pomógł" ![]() Edit: Mój problem dalej jest aktualny. Nie mogę się w programie połapać a druga sprawa gdy próbuję rozszerzyć wolumin w zarządzaniu dyskami nie mogę wybrać tej opcji. Dodam, że pisze partycja nie jest przydzielona, nie mogę się z typ uporać. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. RE: Przenoszenie miejsca z jednego dysku na drugi - Nasa - 20.03.2011 14:24 Czekam na efekty ![]() |